Sport
04.08.2022. 05:41
R.E.

"Volim ih"

Osman Bukari o svom "het-triku" i Zvezdinim navijačima

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari rekao je da je ekipa odigrala sjajnu utakmicu, kao i da je srećan zbog timskog i ličnog uspeha.

"Sjajna utakmica. Bili smo spremni za nju, borili se od početka do kraja i srećan sam zbog ekipe što smo ostvarili trijumf. Srećan sam i zbog sebe naravno, nije mala stvar postići tri gola na utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona", rekao je Bukari, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u sredu uveče na stadionu "Rajko Mitić" ekipu jermenskog Pjunika sa 5:0, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bukari je na tom meču postigao "het-trik", u svom prvom nastupu za crveno-bele u Evropi.

"Prelepa atmosfera, osećam se sjajno da igram pred Zvezdinim navijačima. Hvala im na aplauzima i na skandiranju mog imena. Volim ih! Vole i oni mene, tako da uživamo. Ali znao sam sve o Zvezdinim navijačima i pre dolaska u klub, uvek su ovakvi", dodao je on.

Fudbaler iz Gane rekao je da bi voleo da ponovi odličnu partiju i u revanšu, ali da je najvažnije da se ekipa plasira u plej-of.

"Uradiću sve što je u mojoj moći da prođemo dalje, ali sad moramo da se odmorimo i dobro spremimo za revanš", istakao je Bukari.

Gol za Zvezdu je u 78. minutu postigao i mladi fudbaler Stefan Mitrović, nekoliko minuta pošto je ušao u igru.

"Neverovatan je osećaj igrati na punoj 'Marakani', zaista sam o ovom sanjao ceo život. Naježio sam se kad sam ušao na teren. Ova publika je neverovatna, evo i sad dok pričam nije mi svejedno. A tek kad sam postigao gol... Naravno, odmah sam otrčao ka severu, imamo najbolje navijače na svetu", rekao je Mitrović.

Napadač Aleksandar Pešić, koji se u letnjem prelaznom roku vratio u Zvezdu, rekao je da mu je nedostajala atmosfera sa stadiona "Rajko Mitić".

"Hvala navijačima na predivnoj podršci, zaista su napravili atmosferu za pamćenje. Ostvarili smo dobar rezultat pred revanš i nadam se da ćemo tako i za sedam dana odigrati i plasirati se u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona", dodao je on.

Pešić je istakao da neće biti opuštanja u revanš meču u Jermeniji.

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

"Idemo utakmicu po utakmicu. Spremamo se za našu igru i očekujem da i u revanšu budemo dobri i prodjemo dalje", zaključio je Pešić.

Pobednik ovog dvomeča u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona igra protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Makabi iz Haife i Apolon iz Limasola. Izraelski tim je prvi meč na svom terenu dobio rezultatom 4:0.

Revanš između Zvezde i Pjunika na programu je 9. avgusta u Jerevanu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Karlo Ančeloti - doktor primenjene fudbalske taktike
Karlo Ančeloti 1.8.2022.

Skica za portret

01.08.2022. 16:20

Karlo Ančeloti - doktor primenjene fudbalske taktike

On mesečno zarađuje 910.000 evra. Drugi, mnogo više. Trenutno, od svih najviše (3,3 miliona evra) Dijego Simeone (Atletiko Madrid). Na listi evropskih trenera milionera na mesečnom nivou ispred njega su još i Pep Gvardiola (Mančester siti) sa 1,89 miliona, zatim Jirgen Klop (Liverpul) i Antonio Konte (Totenhem) sa 1,1 miliona... Manje od njega, uprkos brojnim uspesima i velikom imenu odnosno maloj revoluciji koju je darovao fudbalu, prima, primera radi, Žoze Murinjo (Roma), 770.000 evra.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve