Sport
15.06.2023. 21:05
R. E.

Parada NBA šampiona

Žurka na ulicama Denvera: Više od 100.000 ljudi pozdravilo Jokića i ekipu (VIDEO)

1
Izvor: EPA / BOB PEARSON

Više od 100.000 stanovnika Denvera izašlo je na ulice grada kako bi u tradicionalnoj pobedničkoj paradi pozdravili Nikolu Jokića, MVP-ija finala i njegove saigrače, nove šampione NBA lige.

Okupljeni su pozdravljali nove prvake NBA lige povicima "Šampioni", a srpskog centra, koji je stigao na paradu u pratnji supruge Natalije i ćerkice Ognjene sa "MVP, MVP".

Jokić, ali i ostali članovi šampionskog tima bili su izuzetno raspoloženi, "zalili" su veliki uspeh, ali su navijačima i delili autograme za uspomenu.

Neki od navijača su sa suzama pozdravljali svoje ljubimce.

Zanimljivo je da igrači Denvera i trener Majkl Maloun nisu bili na otvorenom autobusu, već ih je prevozilo nekoliko vatrogasnih vozila.

1
Izvor: EPA / BOB PEARSON

Zbog velikog broja navijača, vatrogasni kamion nije mogao da skrene u ulicu koja ide ka gradskoj većnici, pa su se Jokić i njegov saigrač Džamal Marej prebacili u oklopno vozilo američkih jedinica, koje je bilo u pratnji specijalaca.

Trener Meloun bio je vrlo emotivan i videlo se da "guta knedle" dok je davao izjavu.

"Ovde smo, proslavljamo pehar, ali još nismo završili. Mi smo pohlepni, mi smo stvarno, stvarno pohlepni. Osvojićemo još jednu titulu i onda se povlačim", rekao je Majk Meloun.

1
Izvor: EPA / BOB PEARSON

Posle dugog špalira igrači su stigli na veliku binu, a onda se okupljenima obratio i Nikola Jokić, najbolji igrač Denvera i najzaslužniji što su Nagetsi prvi put u istoriji osvojili šampionski pehar, nakon pobede nad Majamijem u finalu.

"Znate da sam rekao da ne želim da ostanem na paradi, ali je*eno želim da ostanem, ovo je sjajno. Kada vas vidim u kom ste broju došli... Ovo je za vas, hvala vam", rekao je MVP finala Nikola Jokić. 

U jednom momentu desila se i neprijatna situacija kada je Jokićeva supruga pogođena limenkom u glavu. Na sreću, limenka je odskočila pre nego što je Nataliju pogodila u lice, pa ona nije zadobila ozbiljniju povredu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Jokić (ne)će igrati za Srbiju na SP
Nikola Jokić

Amerikanci "znaju"

14.06.2023. 21:45

Jokić (ne)će igrati za Srbiju na SP

Nikola Jokić obradovao je navijače u Srbiji osvajanjem titule prvaka NBA lige sa Denverom, ali je onda došlo na red mnogo važnije pitanje - Da li će igrati za "orlove" na Mundobasketu ovog leta?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve