Sport
21.04.2023. 11:45
R. E.

Aleksandar Vučić

"Zvezda platila porez, Partizan je u veoma, veoma teškoj situaciji"

zvezda, partizan
Izvor: Screenschot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je fudbalski klub Crvena zvezda platio porez od 7,3 miliona evra, a da je fudbalski klub Partizan u veoma lošem stanju i da dugovi za porez tog kluba iznose mnogo više od toga.

Vučić je naglasio da je Partizanu potrebna fiskalna konsolidacija.

"Partizan je u veoma lošem stanju, a nadam se da će prihvatiti pomoć da se sagleda stanje njihovih finansija i da vidimo kako možemo da pomognemo i znanjem, da se fiskalno konsoliduje taj klub, jer je u veoma, veoma teškoj situaciji. Desetine i desetina miliona evra su dugovi i prema državi čak", rekao je Vučić za TV Prva.

On je naglasio da nema tolerisanja i da je država spremna da pomogne, ali je podsetio da je pomogla nedavno i za licencu. 

"Tu nema tolerisanja, ali smo spremni da i znanjem kao što smo finansijski pomogli i za licencu i na druge načine pomognemo fudbalskom klubu Partizan, jer je u veoma, veoma teškoj situaciji", rekao je Vučić.

Što se košarke tiče, dodao je Vučić, Crvena Zvezda duguje negde oko 1,5 milion za porez, Partizan duguje oko 7,2 miliona. 

"Zahvalan sam zbog jedne stvari za koju mislim da je dobra što se pojavila u javnosti, da porez mora da bude plaćen i da se pomogne, država tu da prašta neće ni Zvezdi ni Partizanu i mogu da se dure koliko hoće", rekao je on i istakao da tu praštanja nema ni za jedne ni za druge.

Vučić je rekao i da je zadovoljan što je video da su počeli da skupljaju novac.

"Očekujem da 500.000 Mijailović uplati u državnu kasu i da tako sukcesivno uplaćuje po 500.000 dok ne uplati svih sedam miliona ili nešto jače od sedam miliona, bilo bi važno, a to se odnosi i na Crvenu Zvezdu, to očekujem isto", rekao je predsednik Srbije. 

Istakao da želi uspeh i mnogo očekuje od Patizana u Evroligi, i naglasio da je to veoma važno za državu Srbiju.

"Kao što mnogo toga očekujem od Crvene zvezde u fudbalu. Mislim da spremaju velika pojačanja i u trenerskom i u stručnom i fudbalskom smislu, igraju Ligu šampiona. To su dva najelitnija takmičenja. Partizan je ušao u najboljih osam, verujem da Zvezda sledeće godine može u najboljih 16 da uđe u fudbalu", rekao je predsednik. 

Vučić je rekao da želi da pohvali tri kluba koji veoma dobro napreduju, dva privatna i jedan državni. 

"Žombolj izvanredan posao radi u TSC-u u Bačkoj Topoli i u smislu odnosa prema državi - nedugovanja i ulaganja. Čukarički takođe, Vojvodina koja nije privatni klub zahvaljujući jednom privatniku, naravno manjoj i mnogo manjoj podršci države nego što je za Zvezdu i Partizan, sve dugove plaća. Sve, i to vidite, ne možete da zaustavite ta tri tima napreduju i pred njima je budućnost", rekao je predsednik Srbije. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"O ovoj sezoni će se pričati godinama"
1

Željko Obradović

15.04.2023. 09:50

"O ovoj sezoni će se pričati godinama"

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je "lepo videti" da je klub u osam najboljih Evrolige, kao i da će o plej-of seriji sa Real Madridom razmišljati kasnije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve