Sport
17.06.2024. 19:41
R.E./RTS

Ovo se čekalo

Partizan i Crvena zvezda će IGRATI Evroligu sledeće sezone

KOšarka
Izvor: Shutterstock

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana igraće i naredne sezone u Evroligi, potvrdilo je rukovodstvo elitnog evropskog takmičenja.

Na sastanku klubova-akcionara izglasana je konačna lista učesnika, na kojoj su se našla imena predstavnika Srbije.

Crvena zvezda i Partizan će treću sezonu zaredom zajedno igrati u Evroligi. Na sastanku klubova-akcionara izglasana je konačna lista učesnika, na kojoj su se našla imena predstavnika Srbije.

I naredne sezone će u elitnom evropskom takmičenju učestvovati 18 klubova, a među njima će prvi put biti Pariz, osvajač Evrokupa.

Predstavnik Francuske je zamenio špansku Valensiju.

Ekipe koje će biti deo Evrolige za narednu takmičarsku godinu su: Real Madrid, Barselona, Baskonija (Španija), Panatinaikos, Olimpijakos (Grčka), Asvel, Monako, Pariz (Francuska), Fenerbahče, Anadolu Efes (Turska), Olimpija Milano, Virtus Bolonja (Italija), Makabi Tel Aviv (Izrael), Žalgiris (Litvanija), Bajern Minhen, Alba Berlin (Nemačka), Partizan i Crvena zvezda (Srbija).

Nedavno su deoničari Evrolige usvojili petnaestogodišnji plan do 2040. godine prema kojem je postojeće partnerstvo produženo, pa će istih 13 klubova ostati vlasnici elitnog evropskog takmičenja i u narednih 15 godina.

To su Real Madrid, Barselona, Baskonija, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Olimpija Milano, Bajern Minhen, Asvel, ali i CSKA iz Moskve koji se ne takmiči otkako je počeo rat u Ukrajini.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
26.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve