Sport
13.03.2024. 20:46
Beta

Beograd

Partizan poražen od Napretka

1
Izvor: BETAPHOTO / Marko Metlas

Fudbaleri Partizana poraženi su večeras na svom terenu u Beogradu od Napretka sa 1:0, u meču 25. kola Superlige Srbije.

Strelac pobedonosnog gola bio je Andrija Majdevac u 33. minutu.

Partizan je prvi na tabeli sa 60 bodova, jednim više i utakmicom više od drugoplasirane Crvene zvezde. Napredak je deveti sa 32 poena.

U narednom kolu, Partizan će u Lučanima gostovati Mladosti, dok će Napredak dočekati niški Radnički.

Partizan je imao inicijativu i više od igre od starta utakmice, ali prvu ozbiljnu šansu imao je Npredaka u 13. minutu, kada je udarac Marjanovića zaustavio golman Jovanović.

Gosti su poveli golom Majdevca u 33. minutu. On je uspeo da okružen dvojicom igrača Partizana iz okreta sa oko šest metara od gola pogodi donji desni ugao. Crno-beli su se bunili, deluje opravdono, traživši faul nad Ovusuom u začetku akcije.

Partizan je mogao da stigne do izjednačenja u 40. minutu, Stojković je šutirao iskosa sa ivice peterca ali je golman Napretka bio dobro postavljen. U nastavku akcije, Baždar je pokušao petom ali je bio neprecizan.

Partizan je imao veliku priliku za izjednačenje u 55. minutu, korner je izveo Natho, a Baždar je u padu pogodio stativu. Crno-beli su pogodili okvir gola i u 62. minutu, odlično je šutirao Zahid sa ivice šesnaesterca ali je pogodio prečku.

Crno-beli su se bunili i u 70. minutu, pošto nakon duela golmana Napretka Savića i Nikolića sudija nije pokazao na "belu tačku".

Do kraja meča igralo se ispred gola Napretka. Partizan je stvarao šanse, ali igrači Partizana nisu bili koncentrisani u završnici i Napredak je uspeo da odnese sva tri boda kući.

I u nadoknadi vremena crvo-peli su tražili penal kada je jedan igrač Napretka igrao rukom, ali se ni ovog puta sudija nije oglasio.

Ranije u sreu, Radnički 1923 je kao domaćin u Kragujevcu pobedio Železničar sa 3:0.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve