Sport
25.02.2024. 19:04
Beta

Prinudno oglašavanje

Partizan: "Zvezdi odgovaraju samo poslušne sudije"

Partizan
Izvor: Shutterstock

Fudbalski klub Partizan naveo je da je prinuđen da se oglasi kako bi zaštitio klub, stručni štab i igrače od "jednog fudbalskog kluba" koji je pokušao da "podmetanjem i insinuacijama" dovede u zabludu fudbalsku javnost.

"Partizan je prinuđen da se oglasi nakon utakmica koje su juče odigrane u okviru domaćeg prvenstva. Iako to nerado činimo, dužni smo da se oglasimo i zaštitimo klub, stručni štab, igrače, ali i ostale časne fudbalske radnike i klubove u Srbiji", navodi se u saopštenju.

"Juče smo mogli da posvedočimo dobro poznatom maniru ponašanja jednog fudbalskog kluba, koji je nevešto pokušao da podmetanjem i besmislenim insinuacijama, uz povike "Drž'te lopova", dovede u zabludu fudbalsku javnost", dodao je Partizan.
 

Fudbalski klub Crvena zvezda se juče oglasio povodom utakmice u Surdulici, u kojoj je Partizan pobedio Radnik 2:1. Sudija Milan Milanović je u 60. minutu dosudio jedanaesterac za Radnik, ali je dobio poziv iz VAR sobe u kojoj je radio Srđan Jovanović da proveri tu situaciju, nakon čega je promenio svoju odluku.

"Na utakmici Radnik - Partizan, protiv Partizana su dosuđena dva kaznena udarca, od kojih je prvi opravdano poništen nakon što je glavni sudija na terenu proverom VAR snimka utvrdio da nema elemenata za kazneni udarac. Istog dana, u korist Zvezde su svirana dva penala, od kojih će prvi zasigurno ući u anale fudbalske igre u Srbiji, kao jedan od najkomičnijih jedanaesteraca ikada dosuđenih. Sudar glavama dva igrača, nakon što je predhodno gostujući igrač dobio rukom udarac u glavu, okarekterisan je kao penal za domaćina", dodao je Partizan u saopštenju.
 

Zvezda je juče kao domaćin pobedila Čukarički sa 3:0, a na tom meču sudija je dosudio dva penala za Zvezdu.

"To nije smetalo drugoplasiranom timu na tabeli da se brže bolje oglasi besmislenim saopštenjem, sa namerom da skrene pažnju javnosti sa svoje utakmice. Drznuli su se da u svojoj samoobmani napadnu i najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića. Sudija Jovanović uživa ogromno poverenje Fifa i Uefa, redovno sudi utakmice Lige šampiona, a po oceni Zvezde istog sudiju treba proterati iz srpskog fudbala", naveo je Partizan.

"U prošlosti je Zvezda tražila i udaljenje iz srpskog fudbala i sudije Mažića. Očigledno je da Zvezda smatra da sudije čije je znanje, stručnost i poštenje prepoznato na svetskom nivou, ne mogu da sude u domaćem prvenstvu, već treba da sude sudije koje podobni i poslušni", stoji u saopštenju Partizana.

Posle 22. odigrana kola, Partizan je prvi na tabeli Superlige Srbije sa 56 bodova, bodom više od Zvezde.

"Iako je odigrano tek treće kolo nastavka prvenstva, jasna je namera Zvezde da se ništa ne prepusti slučaju i da vršenjem pritiska na sudije i sudijsku organizaciju utiče na rezultate utakmica i time kroji poredak na tabeli. Partizan će uvek stati u zaštitu svojih igrača i ostalih časnih ljudi u srpskom fudbalu", zaključio je Partizan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Marković i Baždar za pobedu Partizana u Surdulici
1

Super liga Srbije

24.02.2024. 16:31

Marković i Baždar za pobedu Partizana u Surdulici

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Surdulici ekipu Radnika sa 2:1, u utakmici 22. kola Super lige Srbije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve