Sport
18.03.2024. 15:40
R.E.

Stojković okupio "orlove"

Bez Vlahovića na Rusiju i Kipar

dušan vlahovic ATA
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da očekuje pobedu u prijateljskom meču protiv Rusije.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi uoči prijateljskih mečeva sa Rusijom i Kiprom.

Selektor Stojković istakao je da Dušan Vlahović zbog povrede neće biti u konkurenciji za te mečeve. Osim fudbalera Juventusa utakmice sa Rusijom i Kiprom propustiće i Matija Nastasić.

"Vlahović je pozdravio sve, ali neće biti u mogućnosti da se odazove pozivu zbog velikih bolova u leđima. Uspeli su u Juventusu da ga nekako osposobe za poslednji meč, ali mu je ipak potrebno vreme za oporavak. Mislili smo da pozovemo Ratkova, koji je bio na širem spisku, ali će on ipak pomoći mladoj reprezentaciji. Što se Matije Nastasića tiče, pet minuta nakon objavljivanja konačnog spiska, on je otkazao iz privatnih razloga", izjavio je Stojković.

Selektor se na konferenciji dotakao i novog ugovora sa Savezom, koji će potpisati do 2026. godine.

"Razgovarao sam sa čelnicima Saveza i jako sam srećan što smo došli do dogovora. Reprezentcija je svakako imala prioritet kada je reč o nastavku moje karijere i zadovoljan sam što smo uspeli da dođemo do dogovora, te se nadam ćemo i u narednom periodu nastaviti da nižemo uspehe kao i do sada. Mogao sam da odem da sam hteo, imao sam i finansijski bolje ponude, ali je reprezentacija imala prioritet", izjavio je Stojković.

On je dodao da je grupa na Evropskom prvenstvu teška, ali i da na tom takmičenju ne postoje lake utakmice i laki protivnici.

"Kako je teška Engleska, tako će biti teška Slovenije ili Danska. Mi moramo da budemo spremni, da budemo takmičarski raspoloženi i da igramo na rezultat, ali i da nas povrede zaobiđu, da nam igrači budu spremni. Voleo bih da zdravstveni bilten bude na našoj strani", naglasio je Stojković.

Srbija će 21. marta odigrati prijateljski meč sa Rusijom u Moskvi, a "orlovi" će se četiri dana kasnije sastati sa Kiprom u Larnaki.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve