Sport
08.02.2024. 20:18
R. E.

"Izuzetno teška grupa"

Piksi o rivalima u Ligi nacija: "Nema straha, samo izazov"

piksi fss
Izvor: FSS

Fudbaleri Srbije dobili su rivale u Ligi nacija, a selektor Dragan Stojković Piksi istakao je posle žreba da je baš priželjkivao teške protivnike.

Reprezentacija Srbije igraće protiv Španije, Danske i Švajcarske

"Grupa je izuzetno teška, ali znali smo da ko god da je bio, to je ono što smo i očekivali, jer pričamo o elitnoj diviziji Lige nacija. Zahvaljujući našim dobrim rezultatima u prethodnom periodu, napravili smo zaista veliki rezultat i plasirali se u grupu A, praktično među 16 najboljih selekcija u Evropi. To smo želeli, to smo i dobili. Grupa je teška, kao i ostale. Danska je rival koji nas čeka na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, sa Švajcarskom smo već igrali, Španija je možda i favorit grupe", izneo je selektor Srbije prve utiske posle žreba.

Stojković je rekao da će imati dovoljno vremena da analiziraju rivale i spreme se za dvoboje.

"Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat, nećemo se predavati. Ali idemo redom, polako, ovo su neki prvi utisci, tako da sam zadovoljan žrebom. Kada dođe vreme, a to je tamo u septembru, mislim da će ljubitelji fudbala u Srbiji moći da uživaju u tim utakmicama".

Meč sa Španijom biće poseban izazov, a ništa manje ni duel sa Švajcarskom, posebno posle dva poraza na minula dva Svetska prvenstva.

"Izazov će biti svaki meč u grupi. Sa Španijom će biti poseban događaj, lep meč za navijače. Sa Švajcarcima se dobro poznajemo i biće to šansa da popravimo utisak što se rezultata tiče i ta dva meča rešimo u našu korist. Neće biti lako, ali pokušaćemo", naveo je Piksi.

Upitan da li se možda selektor uplašio grupe sa Francuskom i Italijom, odgovorio je negativno.

"Čini se da je to najteža grupa po kvalitetu, jer tu je i Belgija. Nisam se plašio, rekao sam pre početka žreba da želim što jače selekcije. Jednostavno, da u Srbiju dođu najjače selekcije, da imamo spektakl u Beogradu, tu nema straha, samo izazov da parirate timovima koji su zaista vrhunski", zaključio je selektor Srbije Dragan Stojković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve