Sport
25.08.2022. 21:35
Beta / AP

Sportsko sećanje

Pogledajte Maradonin dres koji je Mateus vratio posle 36 godina (FOTO)

Maradona
Izvor: Shutterstock

Bivši nemački fudbaler Lotar Mateus vratio je dres koji je nosio Dijego Armando Maradona u finalu Svetskog prvenstva 1986.

Mateus, koji je zamenio dresove sa Maradonom na poluvremenu finala, koje je dobila Argentina u Meksiku, vratio je dres na ceremoniji u ambasadi Argentine u Madridu.

1
Izvor: Beta / AP / Paul White

Dres će biti izložen u novom muzeju fudbala u španskoj prestonici.

"Uvek je bila velika čast igrati protiv njega. Kao igrač i kao osoba, uvek mi je bio važan. On će uvek biti u našim srcima", izjavio je Mateus.

1
Izvor: Beta / AP / Paul White

Mateus je rekao i da je razmenio dresove sa Maradonom i tokom finala SP u Italiji, i da se taj dres nalazi u muzeju u Nemačkoj.

Dres koji je nosio Maradona protiv Engleske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1986, kada je postigao kontroverzni gol "Božjom rukom", prodat je za više od devet miliona dolara na onlajn aukciji u maju ove godine, što je najveća suma ikada plaćena za jedan sportski suvenir.

Mateusu je u argentinskoj ambasati uručena plaketa kao priznanje za njegovu fudbalsku karijeru i doprinos sportskim vrednostima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sedite pre nego što pročitate za koliko je prodat Maradonin dres
Maradona

Aukcija

04.05.2022. 22:20

Sedite pre nego što pročitate za koliko je prodat Maradonin dres

Dres koji je nosio Dijego Maradona kada je postigao kontraverzni gol "Božijom rukom" protiv Engleske na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986, prodat je za 9.3 miliona dolara, što je najviša cena ikada za jedan komad sportske opreme.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve