Sport
04.05.2023. 21:04
R. E.

Pretužne scene u Areni

Poslednji pozdrav navijača Partizana: Cveće, suze i tišina (FOTO)

1
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Četvrta utakmica četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige između Partizana i Reala počela je drugačije od svih prethodnih - jer se na njoj čula tišina u ogromnoj Beogradskoj areni, a sve iz poštovanja prema nastradalim učenicima i pripadniku obezbeđenja u školi "Vladislav Ribnikar".

U dvorani je prisutno više od 20.000 ljudi, ali je vladao muk i pre nego što su svi prisutni minutom ćutanja odali poslednju poštu nastradalima u beogradskoj školi. 

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić i igrač Reala Najdžel Vilijams Gos su pročitali poruke u kojima su upućena saučešća porodicama, a nakon minuta ćutanja navijači su sa tribina bacili cveće koje je prekrilo teren.

Nemali broj prisutnih u dvorani nije mogao da sakrije suze u tim trenucima.

Umesto himne, navijači su u tišini podigli šalove.

Igrači Partizana igraju u crnim dresovima na kojima samo stoji ispisano Osnovna škola "Vladislav Ribnikar", dok košarkaši na klupi nose majice sa istom porukom. 

Na tribinama je postavljen transparent sa porukom: "Udaljavanje od tradicije, vere i porodice uvek ostavlja tragične posledice. Pokoj dušama svih nastradalih u OŠ Vladislav Ribnikar".

Prethodno su navijači ispred Arene zapalili sveće i položili cveće i na taj način odali poštu ubijenima u školi.

Prisutni su bez reči prilazili mestu ispred ulaza u dvoranu, a među onima koji su zapalili sveće bili su i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, bivši kapiten Partizana Miroslav Berić, nekadašnji vaterpolista Danilo Ikodinović i mnogi drugi.

Na utakmici se ne puštaju uobičajene pesme crno-belih, već navijači podržavaju košarkaše isključivo aplauzom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Obradović o tragediji, odlaganju meča sa Realom i taktici
1

Četvrtfinale Evrolige

03.05.2023. 22:35

Obradović o tragediji, odlaganju meča sa Realom i taktici

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da njegova ekipa u predstojećoj, četvrtoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige protiv Real Madrida mora da odigra bolje i pametnije ako želi da pobedi.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve