Sport
11.08.2023. 12:58
R.E.

Opravdano?

Poznato zbog čega Nemanja Nedović neće igrati na SP

Nemanja Nedović
Izvor: ANA-MPA / Georgia Panagopoulou

Domaća javnost ostala je prilično zatečena odlukom Nemanje Nedovića da napusti reprezentaciju Srbije pred njen odlazak na Svetsko prvenstvo.

Mnogi su nagađali razloge zbog čega je Nedović doneo ovakvu odluku... Nakon što se igrač Crvene zvezde oglasio situacija je mnogo jasnija. 

"Moj odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji za koju sam igrao sa ponosom i bez ikakvih rezervi tokom cele karijere – nikada nije bio sporan. Zbog toga, i kako ne bi bio nikakvih mistifikacija u javnosti, osećam obavezu da objasnim zašto više neću biti deo reprezentacije koja ide na Svetsko prvenstvo. Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu. Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati," rekao je Nedović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Oglasio se i direktor državnog tima Dragan Tarlać nakon razgovora sa igračem Crvene zvezde.

"Posle Akropolis kupa Nemanja Nedović je obavestio selektora Pešića i mene o svojoj odluci. Uz međusobno razumevanje i prihvatanje argumenata koje je izneo, prihvatili smo odluku Nedovića i to će biti veliki hendikep za našu reprezentaciji u izazovima koji su pred nama. Nemanji smo zahvalni na svemu sto je pružio reperezentaciji kako ovog leta, tako i u prošlosti. Njegova posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna,“ dodao je Tarlać.
 

Nedović je peti igrač koji je odlučio da ne igra za reprezentaciju Srbije ovog leta. Pre njega isto su učinili Nikola Jokić, Vasilije Micić, Vladimir Lučić i Nikola Kalinić...

Selektor Pešić na rapolaganju ima 17 igrača: Aleksu Avramovića, Bogdana Bogdanovića, Dejana Davidovca, Ognjena Dobrića, Marka Gudurića, Nikolu Jovića, Vanju Marinkovića, Nikolu Milutinova, Stefana Jovića, Filipa Petruševa, Aleksu Radanova, Dušana Ristića, Borišu Simanića, Alena Smailagića, Uroša Trifunovića, Dušana Beslaća i Nikolu Topića, koji se ekipi priključio po povratku iz Atine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Klinci, budite kao Nemanja Nedović
Nemanja Nedović

Reprezentativac.

16.01.2023. 09:10

Klinci, budite kao Nemanja Nedović

Kada je Aleksandar Đorđević 2019. godine izostavio sa spiska za Svetsko prvenstvo u Kini Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića, dobar deo domaće javnosti nije razumeo ovaj potez selektora.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve