Sport
25.08.2022. 09:38
Beta - AP

Zbog fotografija nesreće

"Pravda za Kobija i Điđi": Brajantova udovica dobila odštetu

1
Izvor: BETA/ AP / Jae C. Hong

Udovica Kobija Brajanta dobila je 16 miliona dolara odštete zbog procurelih fotografija helikopterske nesreće u kojoj su 2020. godine poginuli njen suprug, NBA zvezda i njihova ćerka Đijana.

Američka savezna porota jednoglasno je odlučila da okrug Los Anđelesa mora da isplati Vanesi Brajant odštetu od 16 miliona dolara jer su fotografije, koje su uglavnom delili zamenici šerifa i vatrogasci, narušile njenu privatnost i nanele joj emocionalnu bol.

Porota je većala četiri i po sata pre nego što je donela presudu, koju je Vanesa Brajant dočekala u suzama.

Posle presude Vanesa Brajant je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj je sa suprugom i ćerkom uz poruku: "Pravda za Kobija i Điđi".

Vanesa Brajant je u suzama svedočila tokom suđenja koje je trajalo 11 dana rekavši da su vesti o procurelim fotografijama dodatno povećale njenu tugu i da i dalje ima napade panike pri pomisli da one mogu da se pojave na internetu.

"Svakog dana živim u strahu da će se pojaviti na društvenim mrežama. Živim u strahu da će moje ćerke biti na društvenim mrežama i da će ih videti", rekla je Vanesa Brajant.
 

Takođe, sud je odlučio da Kristoferu Česteru, koji je u nesreći izgubio suprugu i ćerku, bude isplaćeno 15 miliona dolara odštete.

"Zahvalni smo poroti i sudiji koji su nam dali pravično suđenje", rekao je Česterov advokat Džeri Džekson.

Kobi Brajant, košarkaška zvezda Los Anđeles Lejkersa i petostruki šampion NBA lige, putovao je sa ćerkom Djijanom i još sedam osoba na košarkašku utakmicu mladih kada se helikopter srušio zapadno od Los Andjelesa 26. januara 2020. godine.

Federalni zvaničnici za bezbednost okrivili su grešku pilota za nesreću.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve