Sport
30.01.2022. 15:15
R.E.

Australijan Open

Rafael Nadal ispisao istoriju! (VIDEO)

Rafael Nadal
Izvor: AP / Tertius Pickard

Istorija je ispisana! Rafael Nadal je pobedom nad Danilom Medvedevom (3:2) osvojio Australijan open i tako došao do svoje 21. Grend slem titule. I to na kakav način!

Sjajna teniska predstava je viđena u Australiji. Posle pet setova, (2:6, 6:7 (5), 6:4, 6:4, 7:5) i više od pet sati neverovatne borbe Nadal je osvojio svoj prvi Australijan open još od 2009. godine. 

Meč je sam po sebi nosio veliki ulog. Unapred se znalo da to neće biti "samo" borba za Grend slem trofej. Medvedevu je pobeda mogla da donese drugi vezani Grend slem trofej, ali i prvo mesto, dok bi Nadal pobedom kupio sebi kartu za istoriju... večnost. 

Kako su stvari počele da se odvijaju, na momente je delovalo kao da će Medvedev posao završiti u tri seta. Rus je poveo sa 2:0 u setovima i činilo se da ima sve u svojim rukama.

Rafael Nadal
Izvor: AP / Andy Brownbill

Međutim, Španac je podigao nivo svoje igre, preokrenuo meč i još jednom dokazao zbog čega je veliki šampion. 

Kako zbog velikog uloga, publike, tako i zbog svog temperamenta, Medvedev je često bio nervozan... Na momente se činilo da mnogo energije troši na raspravu sa sudijama.  

Da se i Nadal nosi sa velikim pritiskom najbolje se videlo u trenutku kada je servirao za titulu. Trema je pojela Rafu, napravio je duplu servis grešku i Medvedev je uspeo to da kazni. 

Međutim, Nadal je nekako na kraju uspeo da slomi otpor Rusa i da posle velikog preokreta ispiše istoriju. Jedini je teniser sa 21. Grend slem trofejem. 

Ostavio je iza sebe Novaka Đokovića i Rodžera Federera i dokazao celom svetu da je tu. Zbog povreda smo ga često otpisivali, ali Španac je očigledno neuništiv. Ne samo da je prisutan na teniskoj sceni, već je i dalje i te kako konkurentan i spreman da se bori za nove trofeje sa daleko mlađim teniserima. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Medvedev u klinču sa navijačima: Oni su idioti (VIDEO)
Danil MEdvedev

Australijan open

30.01.2022. 13:25

Medvedev u klinču sa navijačima: Oni su idioti (VIDEO)

Duel Medvedeva i Nadala zaista je vredan finala Grend slema. Iako se činilo da Rus ima meč u svojim rukama, Nadal je uspeo da mu uzme set zbog čega je trenutno 2-1 za Medvedeva.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve