Sport
10.02.2020. 15:26
R. E. / Index hr

ROD LEJVER: Đoković nije najbolji ni u svojoj eri, a kamoli svih vremena

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon što je rekordni osmi put osvojio Australijan Open i došao do 17. GS titula, Novak Đoković je za mnoge već sad najbolji teniser svih vremena. Da bi dostigao Nadala na drugom mestu večne liste nedostaju mu dva Grend Slema, a Federer na vrhu ima tri više. Ipak, očekuje se da će srpski teniser još nekoliko godina igrati na vrhunskom nivou i mnogi veruju da će kada okonča karijeru biti na vrhu što se tiče najvažnijih titula u tenisu.

Takođe, Novak ima pozitivan skor s obojicom najvećih rivala i ta je činjenica takođe jedna od onih koje idu u prilog da je upravo on GOAT, piše Index. hr.

Ipak s tim se ne slažu baš svi. Legendarni Australijanac Rod Laver, čije ime nosi Arena u Melburnu u kojoj je Novak čak osam puta bio najbolji, tvrdi da Đoković ne može biti najbolji ikad kad nije ni u eri u kojoj igra.

Povezane vesti - "RADIM NA TOME" Đoković: Pokušaću da dostignem Federerove rekorde

Lejver je dva puta u jednoj godini osvajao sva četiri Grand Slama (1962. i 1969.) i rekao je da je nemoguće utvrditi ko je najbolji u istoriji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Lee Jin-man

''Moderna tehnologija kojom se danas prave reketi čini tenis lakšim nego nekad. Da su Federer, Nadal ili Đoković igrali s drvenim reketima, sigurno je da ne bi mogli da izvode udarce koje danas izvode'', rekao je Lejver za Times pa je dodao:

''Sve što možete jeste da kažete za nekoga da je najbolju u svojoj eri, a u ovoj je to Rodžer Federer.''

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve