Sport
04.04.2023. 12:51
Beta

Rukomet

Katarina Bojičić o eventualnom plasmanu na SP

Rukomet
Izvor: Shutterstock

Srpska rukometašica Katarina Bojičić rekla je da se nada pobedama protiv Turske i plasmanu na Svetsko prvenstvo, kao i da bi njoj učešće na planetarnoj smotri značilo za dodatno iskustvo.

"Nadam se da ćemo ovo okupljanje završiti uspešno, da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo jer bi nam to svima mnogo značilo", rekla je Bojičić, preneo je Rukometni savez Srbije.

Rukometašice Srbije gostuju u petak u Giresunu selekciji Turske, u prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Revanš je na programu pet dana kasnije u Beogradu.

Pivotkinja Jagodine istakla je da i pored teške sezone ima snage i energije za sport koji voli.

"Ovo je naš izbor i koliko god da je teško, vredno je truda i tako se zaslužuje rezultat. Odatle i moj osmeh jer iako sam umorna volim da budem ovde, među ovim devojkama i zbog reprezentacije". dodala je ona.

Bojičić je dodala da bi njoj dodatno značio plasman na Svetsko prvenstvo u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj (od 29. novembra do 17. decembra).

”Za mene bi plasman na Svetsko prvenstvo značio dodatno, veliko iskustvo. Debitovala sam na Evropskom prvenstvu prošle godine i bila željna da se dokažem, sada bi ovom prilikom mogla da dodam još jedno veliko takmičenje što bi smatrala uspehom za svoje godine.", istakla je 25-godišnja rukometašica.

Ona je rekla da pritisak igranja za reprezentaciju postoji, i ocenila da u svakoj ekipi kada je potrebno sigurno rešenje lopta dolazi do pivota.

”Ženska reprezentacija ima bekove koji su srećniji kada naprave dobru asistenciju, nego kada postignu gol i zato i vole da nam dele lopte u toj meri", zaključila je Bojičić.

Prvi meč između Turske i Srbije igra se u petak od 17.00.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sa Đeronom budućnost srpskog rukometa nije neizvesna
Antonio Đerona 28.1.2023.

Vratio timski duh

29.01.2023. 11:05

Sa Đeronom budućnost srpskog rukometa nije neizvesna

Stvaranje velikog i moćnog tima je proces. Katovice su zato za srpske rukometaše bile samo usputna stanica do tog cilja. Resursi za približavanje vrhu, misli se na kvalitet rukometaša, pokazalo se, postoje. Takođe i čvrst temelj. Budući zadatak srpskih rukometaša jeste da u skoroj budućnosti budu među najboljima. U svetu i Evropi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve