Sport
11.04.2023. 15:45
R. E.

Baraž protiv Turske

Rukomet: Overa SP, uz trijumfalni oproštaj

Rukomet
Izvor: Shutterstock

Rukometašice Srbije u sredu na beogradskoj Banjici, sa početkom u 18 časova, dočekuju Tursku u revanš utakmici baraža za plasman na Svetsko prvenstvo koje se ove godine igra u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

Srpkinje su već rezervisale kartu za sever Evrope pobedom u Giresunu sa devet golova razlike (33:24), ali je u mislima izabranica Uroša Bregara samo pobeda. 

"Želim ovom prilikom da se zahvalim najiskusnijim igračicama što su prihvatile poziv da dođu da pomognu. Čeka nas nova era ženskog rukometa što se vidi kroz mlade igračice koje su već dobile priliku. Dobro smo se spremali ovih nekoliko dana i očekujemo ozbiljnu utakmicu kojoj pristupamo maksimalno oprezno", rekao je selektor najboljih srpskih rukometašica.

Osim što trijumfom žele da završe ovaj kvalifikacioni ciklus, utakmicom na Banjici oprostiće se pet iskusnih reprezentativki (Liščević, Stoiljković, Lavko, Graovac, Radojević), od kojih čak tri iz selekcije koja je pre deset godina osvojila svetsko srebro (Stoiljković, Liščević i Lavko).

Jedna od onih koje svoju uspešnu karijeru u nacionalnom dresu završava spektaklom na Banjici je srednji bek Kristina Liščević koja o posebnosti ove utakmice kaže:

"Moram priznati da me čini jako srećnom što će kraj reprezentativne karijere biti baš na Banjici, to je teren na kojem sam i počela sa nacionalnim timom. Spremali smo se za ovaj dvomeč, napravili razliku koja će nam omogućiti da uživamo u utakmici kod kuće i da se oprostimo na pravi način. Uvek je bilo veliko zadovoljstvo igrati za Srbiju. Hvala reprezentaciji što je uvek računala na nas, a mladim devojkama želim mnogo uspeha u budućnosti".

 

Kapiten Srbije, Jovana Stoiljković, poslednji put stajaće kao prva među jednakima tokom intoniranja himne.

"Plus devet golova je razlika koja nam omogućava da budemo korak bliže cilju, očekuje nas dobra utakmica u kojoj će Turska pokušati da iznenadi i napravi preokret. Mi smo se maksimalno pripremile da to onemogućimo. Uvek je bila čast igrati za reprezentaciju i tako će biti i u ovom poslednjem susretu. Biće emotivno, ali cilj nam je da reprezentativnu karijeru završimo na lep način".

Tribine će biti ispunjene do poslednjeg mesta, jer je Rukometni savez Srbije omogućio besplatan ulaz na ovaj meč.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve