Sport
28.12.2022. 15:02
Beta

Nagrade

Rukometni savez Srbije proglasio najbolje u 2022.

Rukomet
Izvor: Shutterstock

Rukometni savez Srbije (RSS) proglasio je Lazara Kukića i Katarinu Bojičić za najbolje igrače u 2022. godini.

Kukić igra na poziciji srednjeg beka i nastupa za Dinamo iz Bukurešta, dok Bojičić igra na poziciji pivota i nastupa za ekipu Jagodine.

"Ova nagrada za mene predstavlja veliku čast. Pre svega potvrda mog dosadašnjeg rada i nivoa koji sam dostigao, ali se na tome neću zaustaviti. Kao i svi moji saigrači, svaki lični uspeh bih zamenio medaljom sa reprezentacijom. Daćemo sve od sebe da obradujemo ljubitelje rukometa u Srbiji. Za kraj bih se zahvalio Rukometnom savezu Srbije i predsednici Mileni Delić za svu podršku i uslove koje imamo za pripreme, a koji su svake godine sve bolji", rekao je Kukić, preneo je danas RSS.

Bojičić se zahvalila saigračicama i istakla da joj nagrada daje dodatnu motivaciju.

"Ipak, moja najveća želja je da kao reprezentacija osvajamo trofeje i na pozitivan način predstavljamo srpski ženski rukomet", istakla je ona.

Za najboljeg trenera je proglašen selektor muške juniorske reprezentacije Srbije Đorđe Teodorović, koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, a za najbolje mlade igrače izabrani su Stefan Dodić iz Zagreba i Nataša Ćetković iz Vojvodine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sportski događaji koji su obeležili 2022. godinu
Katar, fudbal

Srbija i svet

26.12.2022. 13:17

Sportski događaji koji su obeležili 2022. godinu

Kada je sport u pitanju, ova godina je bila izuzetno uzbudljiva, zbog brojnih događaja, slavlja, ispunjenih i neispunjenih očekivanja. Dok se pozdravljamo sa 2022. godinom, pročitajte koji sportski događaji su, po izboru novinske agencije Beta, obeležili godinu koja je na izmaku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve