Sport
14.10.2023. 23:24
R. E.

"Crna Gora mora pasti"

Piksi: "Fudbal je nekad okrutan, ali nema mesta panici"

1
Izvor: Beta / AP / Denes Erdos

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je posle poraza od Mađarske (1:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, da njegov tim nije imao svoj dan.

Istakao je uprkos porazu da je i dalje sve u našim rukama, ali i da momci nisu zaslužili poraz.

"Niko vas ne pita da li ste imali ili niste imali sreće. Rezultat na kraju je važan. Momci su se borili od prvog do poslednjeg minuta. Njihov golman je opet bio sjajan, ali jednostavno nekada nije vaš dan. Nismo zaslužili ovaj poraz, fudbal je nekad zaista okrutan. Mađarskoj čestitam, pobedili su nas dva puta. Treba ostati miran, nema razloga za panikom", naveo je Stojković u Budimpešti za TV Arena sport.

Aleksandar Mitrović nije uspeo da se upiše u listu strelaca, iako je imao dobre prilike, ali uprkos žalu kaže da Srbija treba što pre da zaboravi duel sa Mađarima i okrene se narednom meču.

"Mogli smo da dobijemo obe utakmice protiv Mađarske. Falilo je sreće. Čestitam Mađarima na maltene prolazu na Evropsko prvenstvo. Ono što je pozitivno je to što sve zavisi od nas. Treba odmoriti i spremiti sada utakmicu koja je najbitnija za srpski fudbal u poslednjih 15 godina", naveo je golgeter Srbije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fudbal Srbije (@fudbalsrbije)

Kapiten Dušan Tadić koji je ušao u igru tek u drugom poluvremenu rekao je da sreća nije bila uz "orlove".

"Bezveze smo primili dva gola, drugo poluvreme smo ih stisli, imali mnogo prilika, mogli smo da izjednačimo, čak i da damo treći gol. Spletom nesrećnih okolnosti rezultat je takav. Nažalost, razočarani smo. Imamo u utorak Crnu Goru i to mora da se pobedi", kratak je bio Tadić.

Srbiju sada očekuje duel sa Crnom Gorom, u utorak od 20.45 časova u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve