Sport
16.06.2023. 15:22
R. E.

Nudi novu saradnju

Srđan Đoković pisao čelnicima Beograda zbog terena na Dorćolu

1
Izvor: ATAIMAGES / Milan Maricic

Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, izdao je saopštenje u kojem nudi modalitet partnerstva gradu oko ponovnog preuzimanja teniskih terena "MIlan Gale Muškatirović" na Dorćolu.

"Dugo smo promišljali i doneli ni malo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze posle više od deset godina. Sa velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu", stajalo je u saopštenju koje je firma "Tara 2016 S", koja je u vlasništvu Novaka Đokovića i njegove supruge Jelena izdala 19. maja.

Srpski teniski as saopštio je tada i da gasi teniski klub "Novak", kao i da svim zaposlenima prestaje radni odnos od 1. juna.

Ipak, nepunih mesec dana kasnije, Novakov otac, Srđan, odlučio je da pokuša da se saradnja ipak nastavi.

"Nakon izražene namere Novaka Đokovića i njegove kompanije da izađe iz partnerstva sa gradom u vezi poslovanja i obavljanja aktivnosti teniskog terena 'Novak' na teniskim terenima 'Milan Gale Muškatirović' obaveštavam medije da sam u konsultaciji sa svojom porodicom spreman da ili lično ili preko neke od kompanija u našem vlasništvu nastavimo saradnju sa gradom u vezi poslovanja i obavljanja aktivnosti teniskog centra.

U najkraćem toku ponudićemo gradu neki od modaliteta saradnje ili javnog partnerstva koji bi omogućio da ovaj teniski centar i nadalje obavlja delatnost kojoj je namenjen u korist teniskog sporta Beograda i Srbije.

Nadamo se da će gradski čelnici u ime budućnosti teniskog sporta pozitivno odgovoriti na ovu našu inicijativu", piše u saopštenju Srđana Đokovića.

Teniski centar na Dorćolu postoji oko 15 godina, na njemu je odigrano sedam ATP turnira i jedan WTA, kao i bezbroj manjih takmičenja.

On je i glavna baza Novakovih priprema i treninga, ali i brojnih drugih tenisera, kako srpskih, tako i onih iz inostranstva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
heavy intensity rain
19°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve