Sport
19.02.2022. 14:52
Tanjug

Almir Memić

Srpskom bokseru zlato

boks
Izvor: Shutterstock

Srpski bokserski reprezentativac Almir Memić osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom Memorijalnom turniru "Kolčin", koji je osmu godinu zaredom održan u u beloruskom gradu Orša.

Memić je do zlata došao sa četiri pobede, tri protiv domaćih predstavnika, a u finalu protiv reprezentativca Rusije Vladislava Starostenka.
 

"Sjajan start sezone, onako kako sam i želeo, ono što sam i očekivao nakon ogromnog rada na Elbrusu, gde smo svi imali jedan jedini zadatak, a to je da damo maksmimum za maksimum u 2022. Takmičarska godina je krenula zlatom, srećan sam i pun samopouzdanja. Turnir u Belorusiji je pripremni događaj pred predstojeće U 22 Evropsko prvenstvo u Poreču, gde mi je san i cilj da osvojim zlato za Srbiju. Hvala Bokserskom savezu Srbije na obezbeđenim uslovima, pripremama i jakim turnirima", izjavio je Memić.
 

Na turniru u Belorusiji Semiz Aličić i Slobodan Jovanović osvojili su bronzane medalje.

U borbi za finale Aličić je zaustavljen od Belorusa Vladislava Selmjahua, dok je Jovanović podeljenom odlukom sudija izgubio borbu sa Moldavcem Andrejom Čirijakovim.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bravo, devojke! Srpske bokserke osvojile pet medalja
Boks

Mađarska

12.02.2022. 10:39

Bravo, devojke! Srpske bokserke osvojile pet medalja

Srpske bokserke osvojile su pet medalja (dve zlatne i tri srebrne) na tradicionalnom, 66. po redu, Memorijalu “Bočkai Ištvan” u mađarskom Debrecinu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve