Sport
03.07.2022. 10:07
R.E.

Dosta je uzbudljivo

Šta nam je do sada donela NBA "pijaca"

234
Izvor: Beta/AP / John Bazemore

Period između dve NBA sezone nikada nije dosadan. U to smo se, do sada, više puta uverili. Kuju se planovi za narednu sezonu, prave se kombinacije, klubovi žele da što bolje prođu... Glasine o trejdovima se šire poput požara, navijači su nestrpljivi, a obično samo jedan čovek zna pravu istinu - Adrijan Vojnarovski dobro obavešteni novinar ESPN-a.

Tako bi ukratko mogla da se opiše NBA "pijaca".

Ove godine nije ništa manje zanimljivo. U nastavku izdvajamo najzanimljivije trejdove koji su se do sada desili. 

Juta je trejdovala svog centra i jednog od najboljih defanzivaca lige Rudija Gobera u Minesotu.

Minesota je zauzvrat dobila Patrika Beverlia, Malika Bizlija, Vokera Keslera, Džareda Vanderblita, Bolmara i četiri pika prve runde u narednim godinama poslati su u Jutu. 

7
Izvor: Beta/AP / Michael Dwyer

Veliki posao postigli su i Boston Seltiksi, ovogodišnji finalisti NBA lige. Doveden je Malkolm Brogdon, do skoro plejmejker Indijane, a u suprotnom smeru otišli su Danijel Tajs, Nesmit, Malik Fits, Nik Stauskas i Morgan, kao i pik prve runde na narednom draftu. 

Takođe, kada je reč o Bostonu, očekuje se da u narednim danima potpiše i Danilo Galinari

Zek Levin ostaće u Čikagu u narednih pet godina i zaraditi 215 miliona dolara u tom periodu, dok je Portland odlučio da Jusufu Nurkiću ponudi 70 miliona za četiri godine. Što je on, naravno, prihvatio.

Aktivna je i Atlanta. Prvo je doveden Marej iz San Antonija što bi potencijalno trebalo da bude veliko pojačanje za Hokse. Iz ekipe je otišao Kevin Huerter i prešao u Sakramento dok je u suprotnom pravcu krenuo Džastin Holidej, Moris Harkls i budući pik prve runde. 

Filadelfija je uzela Pi Džej Takera kao slobodnog agenta, Viktor Oladipo je ostao u Majamiju, a Milvoki Baksi su dali nove ugovore Bobiju Portisu i Vesu Metjusu.

Diandre Džordan će od naredne sezone igrati sa Nikolom Jokićem, Andre Dramond je otičao u Čikago Bulse, a Džaval Mekgi u Dalas Maverikse.

Džon Vol je otkupio udeo u svom ugovoru i kao slobodan igrač odlazi u Los Anđeles Kliperse. U prethodnoj sezoni je bio košarkaš Hjuston Rokitsa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

NBA liga dobija još jedan moćan tim?
Kevin Durent

Portland

26.06.2022. 13:23

NBA liga dobija još jedan moćan tim?

Kako to obično biva, pred svaku novu sezonu u NBA ligi timovi se trude da se što više pojačaju. U poslednjih desetak godina skoro da je svaka sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu sa sobom donela jedan novi "super" tim... Tako bi moglo da bude i ove.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve