Sport
15.08.2021. 18:10
R.E.

Trpi jake bolove

Sumnja se da Nadal boluje od retke bolesti

Rafael Nadal
Izvor: EPA / JIM LO SCALZO

Mnoge je iznenadila nedavna odluka Rafaela Nadala da se zbog povrede vrati u Evropu neposredno pred početak poslednjeg grend slema u ovoj godini.

Od ozbiljnosti povrede direktno će zavisiti i to da li će Španac za dve nedelje igrati na US openu. Ono što je za sada poznato javnosti jeste da se radi o problemu sa stopalima koji bi, prema pisanju španskih medija, mogao da bude ozbiljniji nego što se na prvu loptu čini. 

Naime, kako strani mediji pišu Nadal se, navodno, suočava sa neobičnom i retkom bolešću

Svojevremeno je "Punto de break", španski teniski portal, prilično dobro upoznat sa mnogim tajnama "belog sporta", pisao da je Rafa još 2005. godine primetio da ima ozbiljne probleme sa stopalima. Nakon lekarskih analiza mu je dijagnostifikovana Miler-Vajsova bolest koja napada kosti stopala i izaziva ozbiljne bolove.

"Osetio sam problem dan posle osvojene titule u Madridu. Doktori su mi rekli da se radi o Miler-Vajsovoj bolesti, koja je degenerativno oboljenje kostiju u središnjem delu stopala. Ovu bolest je toliko teško otkriti zbog simptoma", ispričao je tada medijima Nadal.

Ne treba zaboraviti da je još početkom godine časopis „Sage journals“, pisao da je Nadalu bolest dijagnostikovana tek kada je uznapredovala, jer se tada "bol pojavljuje u središnjem i zadnjem delu stopala, pa ti delovi oteknu, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do kolena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava", stoji u objašnjenju ovog časopisa.

Kako će teći Nadalov oporavak teško je prognozirati u ovom trenutku. Ono što je sigurno, to je da je španski osvajač 20 grend slem titula rekao da planira da se vrati tenisu tek kada ne bude osećao nikakav bol. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal se nećka

Olimpijske igre 2021

rafael-nadal.jpg
12.05.2021. 19:48

Nadal se nećka

Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve