Sport
05.04.2023. 19:55
R. E.

Već razmišlja o letu

Šta radi selektor Pešić u Americi

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić boravi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pešić je prisustvovao NBA mečevima za koje nastupaju srpski reprezentativci. 

"Na meču u Čikagu gledao sam Bogdana Bogdanovića, i nije što je naš, ali bio je MVP duela Atlante protiv Bulsa", poručio je neskromno u razgovoru sa dopisnikom RTS Pešić, nakon što je Bogdanović postigao 26 poena, pet asistencija i četiri skoka.

Selektor Srbije objasnio je da je u pitanju planirani susret sa reprezentativcima Srbije, koje ovog leta očekuje nastup na Svetskom prvenstvu.

"Ovo su redovne aktivnosti, razgovaramo sa igračima, ako ih već ne treniramo, onda da pričamo, treniramo kroz razgovor... Došli smo da im prezentujemo plan i program priprema, ali još je rano, tek nas čeka žreb u Manili krajem aprila. Ovo je sve planirano, ne sastajemo se samo samo sa igračima iz NBA lige, već i sa onima koji igraju u Evropi. Oni imaju još dužu sezonu. Tu smo da porazgovaramo, ali je realno još rano praviti neke konkretne planove", napomenuo je Pešić.

Popularni Kari je pre susreta sa Bogdanovićem bio u poseti Nikoli Jokiću.

"Pre neki dan smo bili u Denveru, ali Jokić nije mogao da igra zbog povrede. Raduje me da nije ništa ozbiljno, jer vidim da je sada igrao protiv Hjustona. Sve je proteklo super, imali smo dobre razgovore, o košarci pre svega", istakao je Pešić.

On je dodao i da je ranije obavio razgovore sa još dvojicom igrača koji nastupaju u NBA - Nikolom Jovićem i Aleksejom Pokuševskim.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srpsko čudovište": Kako je Nikola Jokić dao novu dimenziju NBA ligi
Nikola Jokić 20.3.2023.

Srbin koji menja pravila

20.03.2023. 15:51

"Srpsko čudovište": Kako je Nikola Jokić dao novu dimenziju NBA ligi

Kad košarkaški svet priča i piše o Nikoli Jokiću, koriste se isključivo birane reči. Sve druge koje to nisu, misli se na reči, neprimerene su naprosto zato jer verodostojno ne opisuju magiju košarkaša koji NBA terenima unazad nekoliko sezona gospodari veštinom, snagom, suptilnošću i intelektom. Dakle, neverovatnim osobinama uramljenim u okvir suvog talenta.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve