Sport
23.02.2024. 23:22
R. E.

"Nije pitanje da li želi"

Pešić progovorio o Jokiću i Olimpijskim igrama

1
Izvor: BETAPHOTO / Ivica Veselinov

Selektor Svetislav Pešić bio je zadovoljan nakon dobrog starta Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je odgovarao novinarima na konferenciji za medije i o najvažnijem takmičenju ove godine - Olimpijskim igrama.

Nakon pobede selekcije Srbije nad Finskom, jedno od pitanja koje zanima javnost je bilo i nastup Nikole Jokića u Parizu predstojećeg leta.

"Čujem se da Nikolom vrlo često, kao što imam kontakt i sa svima koji nisu igrali protiv Finske. Prošle godine je bila veoma teška situacija za Nikolu, to znate ili ne znate, odigrao je više od 100 utakmica, imao je i fizičke problem povrede, nije bio spreman, borio se do zadnjeg trenutka sam sa sobom da igra, on to želi, ali morate jednu stvar da znate, kada odluče da igraju za reprezentaciju Srbije, od njih se očekuje samo zlatna medalja. Ti igrači da bi preuzeli odgovnost moraju da budu mentalno i fizički potpuno spremni. Ako se tako ne osećaju, neće da dođu. Nije pitanje da li neko želi", rekao je Pešić.

On je podsetio javnost da je i ranije bilo igrača koji su otkazivali nastup za nacionalni tim.

"Vi zaboravljate, mladi ste, koliko naših vrhunskih igrača, da ih ne spominjemo, legende jugoslovenske i srpske košarke takođe nisu igrali za reprezentaciju. Voleli bismo da Nikola bude spreman i da igra, nadam se da  hoće, ali rano je".

Selektor Srbije apelovao na sve da budu strpljivi.

"Olimpijske igre? Nemojte previše da se brinete kada se ja ne brinem. Ovo su kvalifikacije za sledeće Evropsko prvenstvo. Nijednog momenta nema kvalifikacija igrača za Olimpijske igre. Prva utakmica na Olimpijskim igrama je 27. jula, trebalo bi momci da se odmore, a trebalo bi malo i da treniramo. Videćemo šta će se dešavati, nema kvalifikacija za mene. Pričamo, posećujem ih, razgovaramo, razmenjujemo iskustva, trudim se da im pomognem, da ovu godinu iskoriste da budu malo bolji igrači, da neke stvari poprave...", naveo je Pešić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve