Sport
22.02.2024. 22:36
Beta

Lepa vest

Svetska veslačka federacija UKINULA SUSPENZIJU Srbiji

veslanje, ATA, 3. 9. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Svetska veslačka federacija (FISA) ukinula je suspenziju sportistima i Veslačkom savezu Srbije (VSS), nakon što su izmirena sva dugovanja u vezi sa Svetskim prvenstvom koje je u septembru održano u Beogradu.

"Zahvaljujući razumevanju odgovornih ljudi u Srbiji suspenzija naših sportista, predstavnika i Saveza automatski je ukinuta", rekao je predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije Dušan Kovačević, navodi se u saopštenju na sajtu VSS.

Ministarstvo sporta je prihvatilo obavezu prema FISA, a izmirivanjem preostalih novčanih potraživanja vezanih sa Svetsko prvenstvo u veslanju, koje je u septembru održano u Beogradu, prestali su razlozi zbog kojih je VSS privremeno suspendovan.

"Odluku je 22. februara doneo Izvršni komitet FISA, čime je Veslački savez Srbije ponovo punopravni član ove organizacije, odnosno ponovo može da učestvuje na svim takmičenjima u svetskim veslačkim disciplinama, olimpijskim i paraolimpijskim kvalifikacijama, kao i na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, odnosno da učestvuje i upravlja veslačkim sportom u Srbiji i inostranstvu", navodi se.

Predsednik IO VSS ponovio je razloge zbog kojih je došlo do privremene suspenzije.

"Svetsko prvenstvo za seniore bilo je i izborno za Olimpijske igre u Parizu. To je jedno od najkompleksnijih takmičenja u našem sportu, organizacija je dobila najviše ocene. Veslački savez Srbije je sa pola budžeta predviđenog 2019. godine i uz veću inflaciju nego što je bilo očekivano uspeo da organizuje najveće svetsko takmičenje, ali nažalost, ostao je manji deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji, zbog kojih je i došlo do kašnjenja i privremene suspenzije", rekao je Kovačević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
15.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve