Sport
18.01.2023. 08:05
Beta/AFP

Na pravom su mestu.

Traži li Mančester junajted kupca u Davosu?

Mančester Junajted
Izvor: Shutterstock

Fudbalski klub Mančester junajted obezbedio je svoj prostor na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, ali iz tog kluba uveravaju da to ne znači da žele da pridobiju potencijalne kupce među brojnim milijarderima koji ove nedelje dolaze u to švajcarsko skijalište.

Takozvana "pop-up prodavnica", koja uključuje bar, više mesta za sedenje i ekrane koji prikazuju igrače tog kluba, postavljena je u glavnoj ulici Davosa, u blizini sličnih objekata multinacionalnih kompanija u softverskoj industriji, konsultantskih firmi i velikih banaka.

Američki vlasnici Mančester junajteda od 2005. godine, porodica Glezjer, iznenadili su sve u novembru kada su otkrili da razmišljaju o prodaji kluba, samo nekoliko sati nakon što je objavljeno da portugalska super-zvezda Kristijan Ronaldo odlazi sa Old Traforda.

U zvaničnom saopštenju su tada naveli da će upravni odbor razmotriti "sve strateške alternative, uključujući nova ulaganja u klub, prodaju ili druge transakcije koje uključujuju kompaniju".

"U toku je strateška revizija" i proces se "nastavlja", rekla je za Frans pres portparolka kluba Eli Norman.

"Rezultat ne znamo, ali to nije povezano sa našim prisustvom u Davosu", uveravala je ona, podsećajući da Mančester junajted sarađuje sa Svetskim ekonomskim forumom od 2019. godine i da njegova "pop-up prodavnica" služi kao mesto susreta sadašnjih i budućih sponzora ili korporativnih partnera kluba.

Bivši golman Junajteda i ambasador kluba u Davosu Peter Šmahjel istakao je da je tom klubu mesto u Davosu.

"Ako pogledate šta kažemo o sebi - da smo jedan od najvećih sportskih brendova na svetu - onda to moramo da opravdamo tako što ćemo prisustvovati na ovakvim mestima", rekao je on.

"Da li bi značila promena vlasnika? Verujem da bi jedina razlika bila da klub bude u vlasništvu njegovih navijača, ali to verovatno nije moguće", dodao je Šmahjel.
 

Mančester junajted je procenjen na 3,7 milijardi dolara na njujorškoj berzi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Od Ronaldove zarade će vam se zavrteti u glavi
Kristijano Ronaldo

Lova do krova

10.01.2023. 07:10

Od Ronaldove zarade će vam se zavrteti u glavi

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo zaradiće tokom svog dvoipogodišnjeg ugovora sa Al Nasrom iz Saudijske Arabije više od 400 miliona evra, od čega polovinu za promociju kandidature kraljevine za Svetsko prvenstvo 2030. godine, rekao je za AFP izvor blizak klubu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve