Sport
27.06.2023. 22:45
Beta

Hrvatska

Optužnice protiv 42 navijača

1
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Opštinsko krivično državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 42 hrvatska državljanina zbog izazivanja nereda u središtu Zagreba 30. oktobra prošle godine, pre odigravanja fudbalske utakmice  Hajduka i Lokomotive.

Tužilaštvo je prenelo kako se okrivljeni, u dobi između 20 i 30 godina, terete da su se prema prethodnom dogovoru o vremenu i lokaciji sukoba, potukli kao pripadnici dve navijačke grupe, a čime su izazvali veću uznemirenost građana, prenela je HINA.

Optužnicom im se stavlja na teret da su se međusobno udarali koristeći pritom razna pirotehnička sredstva, teleskopske palice, metalne cijevi, drvene palice i druge predmete pogodne za povređivanje, usled čega su jedanaestorica optuženih zadobila lakše i teške telesne povrede.

U optužnici, podignutoj pred odeljenjem za mlade zagrebačkog Opštinskog krivičnog suda, predloženo je da se za 16 okrivljenih produže mere opreza zabrane posećivanja određenog mesta i područja i redovnog javljanja određenoj osobi ili državnom telu.

Policija je ranije izvestila da je tuča pripadnika Bad Blue Boysa i Torcide izbila u Ulici Izidora Kršnjavoga, i tom prilikom su lakše povređena 13, a teže dvojica navijača.

Dodala je kako je privođenjem 46 osoba sprečen mogući žešći sukob navijača dve navijačke grupe.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Navijači se gađali mrtvim pacovima...
Navijači

Belgija

16.04.2023. 14:14

Navijači se gađali mrtvim pacovima...

Navijači kluba Šarlroa bacili su mrtve pacove u pravcu jedne od tribina navijača Standarda iz Liježa tokom prvenstvene utakmice u belgijskom fudbalskom prvenstvu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve