Sport
25.02.2022. 12:17
R.E.

Igraće se u Parizu

Uefa premestila finale Lige šampiona

Pehar Lige šampiona
Izvor: Shutterstock

Evropska fudbalska unija (Uefa) oduzela je domaćinstvo finala Lige šampiona Sankt Peterburgu i zamenila ga Parizom, nakon ruskog napada na Ukrajinu.

Finalna utakmica najelitnijeg evropskog takmičenja biće odigrana na stadionu "Francuska" 28. maja od 21.00.

"UEFA želi da izrazi svoju zahvalnost i zahvalnost predsedniku Francuske Emanuelu Makronu za njegovu ličnu podršku i posvećenost da se najprestižnija utakmica evropskog klupskog fudbala preseli u Francusku u vreme krize bez premca.

Zajedno sa francuskom vladom, UEFA će u potpunosti podržati napore više zainteresovanih strana da obezbedi spasavanje fudbalera i njihovih porodica u Ukrajini koji se suočavaju sa teškom ljudskom patnjom, uništenjem i raseljavanjem.

Na današnjem sastanku, Izvršni komitet UEFA je takođe odlučio da će ruski i ukrajinski klubovi i reprezentacije koje se takmiče u UEFA takmičenjima biti obavezne da svoje domaće utakmice igraju na neutralnim mestima do daljnjeg.

Izvršni komitet UEFA je dalje odlučio da ostane u pripravnosti kako bi sazivao dalje vanredne sastanke, na redovnoj osnovi gde je to potrebno, kako bi ponovo procenio pravnu i činjeničnu situaciju kako se razvija i usvojio dalje odluke po potrebi", saopštila je UEFA.

Ova odluka se odnosi na Spartak iz Moskve koji se takmiči u Ligi Evropa, ali ne i na utakmicu izmedju Rusije i Poljske u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo zakazanu za 24. mart u Mosvi, što zavisi od Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Stadion "Francuska" je poslednji put bio domaćin finala Lige šampiona pre 16 godina kada je Barselona pobedila Arsenal.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Liga šampiona: Rezultati i strelci osmine finala
Fudbal

Bilo je zanimljivo

08.12.2021. 00:00

Liga šampiona: Rezultati i strelci osmine finala

Fudbaleri Atletika iz Madrida plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, nakon što su kao gosti savladali Porto 3:1.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve