Sport
13.08.2021. 13:16
R.E.

Nova pravila na vidiku

UEFA uvodi porez na luksuz?

fudbal
Izvor: Shutterstock

Pravilo finansijskog ferpleja, nakon prelaska Lionela Mesija iz Barselone u Pariz, izazvao je brojne diskusije u evropskom fudbalu, zbog čega UEFA razmišlja o novim pravilima, piše londonski Tajms.

UEFA, prema tom listu, želi da uvede nova finansijska pravila, o čemu će se intenzivno raspravljati u septembru.

Prema nekim razmišljanjima, aktuelni finansijski ferplej mogao bi biti ukinut, ali umesto toga bi se uvela gornja granica za plate igrača.

To novo pravilo sadržalo bi i mogućnost prekoračenja te gornje granice, a to bi bila neka vrsta "poreza na luksuz“. Novac prikupljen na osnovu tog poreza, od klubova koji se odluče na prekoračenje gornje granice za plate, bio bi raspodeljen na sve klubove koji se pridržavaju pravila, tvrdi Tajms.

Ukoliko klubovi stalno troše više novca nego što je dozvoljeno, mogle bi biti uvedene stroge sankcije, kao što je isključenje iz evropskog takmičenja.

Nova pravila mogla bi biti uvedena već od iduće godine i važila bi tri godine.

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

UEFA: Englezima preti teža kazna zbog divljanja
navijači, 14. 7. 2021.

Nasilje na Vembliju

14.07.2021. 08:19

UEFA: Englezima preti teža kazna zbog divljanja

Evropska fudbalska unija (UEFA) otvorila je novi disciplinski postupak protiv Engleske nakon nasilja koje se dogodilo na i oko stadiona Vembli tokom finala Evropskog prvenstva odigranog u nedelju, u kojem je Italija slavila posle penala.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
03.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve