Sport
12.08.2021. 12:32
R.E.

Budućnost je stigla

Mesi će dobijati platu i u kriptovaluti - $PSŽ token navijača (FOTO)

Lionel Mesi, 11. 7. 2021.
Izvor: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Francuski fudbalski klub Pari Sen Žermen (PSŽ) saopštio je da će u platu argentinske fudbalske zvezde Lionela Mesija, koji se ove nedelje priključio timu, biti uvrštena i kriptovaluta "$PSŽ token navijača".

"Ova inicijativa još jednom pozicionira Pari Sen Žermen kao jedan od najinovativnijih i avangardnijih brendova u globalnom sportu", navodi se u saopštenju kluba, a prenosi agencija Rojters.

Sa pojavom informacije da će se Mesi pridružiti PSŽ-u, vrednost kriptovalute koju je novi klub superzvezde prvi put izdao svojim fanovima pre više od godinu dana, više se nego duplirala.

"Token navijača" može da se koristi za kupovinu proizvoda tog tima, učešće u važnim klupskim odlukama i još neke stvarti.

Tim tokenom se trguje na kripto berzi "C hiliz".

Cena tog tokena je skočila sa 29 dolara na 44 dolara, ubrzo nakon što je Mesi potvrdio da je PSŽ u trci da postane njegov sledeći klub.

Mesi se ove nedelje pridružio PSŽ-u kao slobodan igrač, nakon što je klub Barselona priznao da više ne može da ga priuštiti zbog finansijskih propisa.

Pogledajte kako su Mesija dočekali u novom klubu, kao i šta su navijači radili tog dana: 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mesijev tata otkrio u koji klub ide njegov sin
Lionel Mesi

Dešava se...

10.08.2021. 13:06

Mesijev tata otkrio u koji klub ide njegov sin

Lionel Mesi je pristao da se pridruži francuskom fudbalskom klubu "Pari Sen Žermen" (PSŽ) nakon njegovog iznenadnog odlaska iz Barselone, izjavio je Mesijev otac Horhe Mesi.
Close
Vremenska prognoza
light rain
24°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve