Sport
31.08.2021. 09:51
R.E.

Aleksandar Dragović

"Za mene je Zvezda kao Real Madrid"

Aleksandar Dragović, 30. 8. 2021.
Izvor: EPA POOL / Koen van Weel / POOL

Austrijski fudbalski reprezentativac srpskog porekla Aleksandar Dragović, rekao je da ga mnogi ljudi ne razumeju, ali da je za njega Crvena Zvezda kao Real Madrid.

"Taj dres, navijači, znače mi ekstremno mnogo. Beskonačno sam ponosan što mogu da igram za taj klub", poručio je Dragović u intervjuu za bečki dnevnik "Hojte".

Na pitanje da li se u Beogradu smatra strancem, on je kazao "delimično". "Ne znam savršeno srpski, pošto mi je maternji nemački. Primeti se da nisam rođeni Srbin", objasnio je Dragović.

Ukazao je i na to da je njegov deda, koji je zvezdaš, već bio na stadionu. "On živi u Austriji, ali je tu kod svake utakmice koju Zvezda igra kod kuće", dodao je Dragović, rekavši da je dedi "zabranio" da dolazi u dresu sa njegovim imenom.

Osvrnuvši se na svoju karijeru u Nemačkoj, rekao je da mu je draže da igra u slabijoj ligi redovno, nego da zvezde gleda sa klupe.

"U Leverkuzenu tokom pet godina nisam nikada imao to poštovanje koje uživam sada u Beogradu. Sada sam priznat", podvukao je Dragović.

Upitan kako se osećao kao fudbalska zvezda, rekao je da mu vrednost na tržištu ništa ne znači.

"Neko može koštati 100 miliona evra i pored toga mogu odigrati bolju utakmicu. Levandovski je sa Poljskom protiv nas (reprezentacije Austrije) uspeo da izbori samo 0:0. Fudbal je tako izjednačen da često odlučuju detalji", kazao je Dragović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
4°C
06.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve