Sport
08.05.2023. 15:53
Beta

Evroliga

Željko Obradović: "Nema šeste utakmice, neko će na fajnal-for"

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je u Beogradu da peti meč četvrtfinala Evrolige protiv Real Madrida mogu da odluče jedna lopta, jedan skok, odbrana, i istakao da su njegovi igrači svesni toga da ta utakmica vodi na fajnal-for.

"Peta utakmica, nema šeste, neko će na fajnal-for... Svašta se izdešavalo u ovoj seriji i odlučiće ta peta utakmica. Naravno da idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo i kroz ove dve utakmice koje su bile baš neubičajene u Beogradu izvukli pouke. Razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo", rekao je Obradović novinarima u Beogradskoj areni.
 

Košarkaši Partizana i Reala u sredu u Madridu igraju odlučujuću petu utakmicu četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige.

Posle dve pobede u Madridu, crno-beli su u Beogradu propustili dve meč lopte za plasman na fajnal-for i sada će pokušati da i treći put slave u Španiji.

Obradović je naveo da je crno-belima jasno šta će biti ključno na toj utakmici.

"Da, pre svega, na Valteru Tavaresu postavimo odbranu, da ne dozvolimo lake poene u kontranapadu i da imamo bolji protok lopte što se tiče našeg napada, pre svega na tu njihovu zonsku odbranu. To bi bile najbitnije stvari što se tiče same utakmice", rekao je trener Partizana.

Partizan će, za razliku od mečeva u Beogradu, u sredu biti jači za kapitena Kevina Pantera.

"Kevin je kapiten i lider ovog tima, njegovo prisustvo će biti veoma važno", rekao je Obradović.

On je naveo i da je "splet okolnosti" doveo do toga da Partizan izgubi obe utakmice u Beogradu.

"Velika želja postoji... Ono što ću da kažem igračima je to da ova utakmica vodi direktno na fajnal-for. Kakva god vrsta pritiska da postoji, a sigurno da neka postoji, to treba ostaviti i razmišljati samo o terenu", rekao je Obradović.
 

Nikada u istoriji Evrolige u majstorici nije slavio gostujući tim, ali je Obradović podsetio i na podatak da nikada nije izgubila ekipa koja je povela 2:0. 

 

"Statistika postoji da bi se neke stvari menjale. Videćemo u sredu posle utakmice šta je bilo", rekao je on.
 

Kako je naveo, "sve staje u jednu loptu".

"Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, jedno dobro postavljanje. Sve su to faktori koji utiču na utakmice. Treba biti spreman na sve i reagovati naravno i u toku utakmice...", rekao je Obradović.

Upitan da li je u timu drugačija atmosfera pred ovaj put za Madrid u odnosu na prethodni, Obradović je odgovorio da se ne razlikuje previše.

"Mislim da su igrači svesni situacije u kojoj se nalazimo i da znaju da možemo da igramo dobro i da neke stvari isključivo zavise od nas, što je takođe veoma dobro", zaključio je Obradović.
 

Utakmica je na programu u sredu od 21.00.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

KK Partizan ne igra Superligu
1

Ni ove godine

05.05.2023. 21:15

KK Partizan ne igra Superligu

Kako stvari stoje KK Partizan ni ove sezone neće igrati Superligu Srbije.
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve