Sport
28.12.2022. 12:51
Beta

Pripreme za novu sezonu

Zvanična prozivka fudbalera Partizana počela u Sportskom centru Teleoptik

Partizan
Izvor: Shutterstock

Fudbalski klub Partizan je počeo pripreme za početak prolećnog dela sezone 2022/23.

Zvanična prozivka je održana u Sportskom centru Teleoptik, a crno-beli će tu ostati sve do 12. januara kada odlaze u Belek, u Turskoj.

Trener Partizana Gordan Petrić obratio se igračima i rekao da oni nose klub i da prvo treba da igraju za sebe i svoje porodice.

"Ja vam stvarno kažem da vi igrate zbog sebe i svojih porodica. Kako budete to radili igraćete i za fudbalski klub Partizan. Imate ispred sebe jedan lep period da se spremite, imate dosta vremena. Sve ovo što ste do sad uradili u ovih devet dana, to je sa naše strane stručnog štaba pozitivno i samo tako da nastavite. Kad dodje ono pravo, kad dodju utakmice, vi to sve morate da pokažete. Nadam se da ćemo se dobro spremiti, i sve ovo ovde što je ispred nas to je dovoljno za fudbalski klub Partizan da se takmiči u narednom periodu", rekao je Petrić.

Trener crno-belih dodao je da će se klub pojačati ako neko od igrača ode ili ukoliko se na tržištu pojavi igrač koji može mnogo da pomogne ekipi.

"Tako da se opustite, da radite, svi zajedno idemo ka jednom cilju i nadam se da ćemo to ostvariti", istakao je on.

Partizan prolećni deo Super lige Srbije dočekuje sa 10 bodova zaostatka u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu, a crno-bele u februaru očekuje i duel šesnaestine finala Lige konferencija protiv moldavskog Šerifa.

Predsednik Fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić rekao je da su svi igrači zdravi i dodao da je sada vreme se izadje na teren posle duge pauze zbog Svetskog prvenstva.

"Pred vama se nalazi jedna duga godina. To je godina u kojoj se vi takmičite prvo u našoj najelitnijoj ligi, a danas se to takmičenje završava sa igrom u Ligi šampiona u toku sledeće godine, pa ćemo onda kad se budemo presabirali sledeće godine videti koliko smo daleko otišli. Dakle, očekuje vas ligaško takmičenje i ako Bog da i sreća junačka, očekuje vas igranje u Ligi šampiona", ocenio je on.

Vučelić je dodao i da ekipu očekuju utakmice u Ligi konferencija za manje od dva meseca i da se nada da će igrati još bolje.

"Očekujem od mladih igrača da će pronaći svoje mesto, da ćete vi iskusniji, stariji i sportski zreliji u tome pomoći. Nadam se da ćemo postići rezultate u takmičenju, jer to je najvažnije, ali vam pre svega želim da vam naredna godina prođe bez poreda, da budete zdravi, da igrate punom snagom i svim strastima takmičarski, ali da igrate fudbal, da igrate viteški, kao što smo i do sada igrali, jer Partizanu pripada to da igra viteški i da pobeđuje samo na terenu, a nikako na neki drugi način. U svim takmičenjima vam želim sreću!", rekao je Vučelić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Aca Petrović o tome da li hrvatski klubovi treba da igraju istu ligu sa Zvezdom i Partizanom
Aleksadar Petrović

"Nije normalno"

26.12.2022. 12:13

Aca Petrović o tome da li hrvatski klubovi treba da igraju istu ligu sa Zvezdom i Partizanom

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović napisao je nedavno na Twitteru da hrvatski klubovi, zbog velike razlike u budžetima, ne bi trebalo da igraju ABA ligu sa Crvenom zvezdom i Partizanom. NJegov tvit je privukao dosta pažnje, ali Petrović se na tome nije zaustavio.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve