Sport
09.05.2022. 11:14
Beta

Madrid

Zverev kritikovao ATP: Malo sam ljut

Aleksandar Zverev
Izvor: EFE / EMILIO NARANJO

Nemački teniser Aleksander Zverev kritikovao je ATP tur zbog loše organizacije mastersa u Madridu gde je poražen u finalu, ali je dodao i da bi i da je bilo drugačije verovatno ponovo izgubio od Španca Karlosa Alkarasa.

U petak i subotu je Zverev igrao poslednje mečeve na centralnom terenu, pa je tako četvrfinale završio oko ponoći a polufinale jedan sat iza ponoći.

Finale protiv Alkarasa treći teniser sveta izgubio je posle samo 64 minuta sa 6:3, 6:1.

"Posao ATP-a je ove nedelje bio apsolutna sramota. Prvo sam otišao na spavanje u 4.00 ili 4.30 ujutro, a noć kasnije u 5.20", rekao je Zverev.
 

"Malo sam ljut. Ako odeš na spavanje jedne noći u 4.00, pa sledeće u 5.00 ujutro, teško je samo buđenje. Mrtav si, a da biste igrali protiv Alkarasa, koji je po meni trenutno najbolji igrač na svetu, u finalu mastersa, morate da budete najbolji", dodao je 25-godišnji Nemac.

I pored toga, priznao je da možda ne bi pobedio Alkarasa čak i da je bio odmorniji.

"Čak i svež, verovatno ne bih pobedio Karlosa, ali bi meč bio bolji. Ovo je mogao biti odličan meč. Svi su želeli da vide veliku borbu, tenis na vrhunskom nivou. Ali, ja sam čovek, nisam robot. Ne mogu da igram na svom nivou kada se to dešava svake večeri", rekao je Nemac.
 

On je dodao i da se ovo ne dogadja prvi put.

"U Akapulku (u februaru) sam igrao do 5.00 ujutru, a budan do 8.30. To se dešava svake nedelje i da budem iskren, malo sam umoran od toga", rekao je Zverev.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković nastavlja da obara lični rekord
Tenis 9.5.2022.

ATP lista

09.05.2022. 10:53

Novak Đoković nastavlja da obara lični rekord

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 369. nedelju na prvom mestu ATP liste i tako nastavio da obara sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svetskog tenisa.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve