Sport
26.07.2023. 08:38
Beta

Fudbal

Zvezdan Terzić: "Partizan nije rival Zvezdi"

zvezdan terzić, ATA, 26. 7. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da taj fudbalski klub nema konkurenciju u domaćoj ligi i istakao da je cilj crveno-belih da budu konkurentni u Evropi.

"Nama je cilj da Zvezda bude što jača. Ne volim lažnu skromnost i one lažne floskule iz doba komunizma da bez jakog Partizana nema jake Crvene zvezde. Uz dužno poštovnje Partizanu, on nam u ovom momentu nije konkurent", rekao je Terzić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

"Zvezda se meri sa klubovima srednje kategorije. To su Dinamo Zagreb, Olimpijakos, Kopenhagen, Sparta Prag", dodao je on.

Po njegovim rečima, problem Crvene zvezde je slaba liga.

"Videli ste utakmicu sa TSC-om koji je vicešampion, oni tri puta nisu mogli da pređu centar. Biće teško našim igračima da se iz druge brzine prebace u turbo brzinu. Još jedan problem je enormni rast kluba, a mi sad igramo u slaboj ligi", naveo je Terzić.

Cilj Crvene zvezde je, kako je istakao, da bude konkurentna u Evropi.

"Zvezda sme da izgubi, ali mora da izgubi muški, na hrabar način. Neka Zvezda promoviše hrabar fudbal tako da se svako plaši kad igra protiv nje", rekao je Terzić.

On je uporedio Ligu šampiona i košarkašku Evroligu i naveo da je Evroliga "drugorazredno takmičenje".

"Ono što je Liga šampiona u fudbalu, to je NBA liga u košarci. Svi najbolji košarkaši su u NBA ligi, svi najbolji fudbaleri su u Ligi šampiona. Ne mogu da se upoređuju fudbal i košarka. Fudbal se igra u svakoj zemlji, u Evropi se košarka igra u tri-četiri zemlje", rekao je on.

Na konstataciju da srpski klubovi igraju ravnopravno sa najboljim evropskim košarkaškim klubovima i na pitanje da li može slično da obeća i za Ligu šampiona, Terzić je ponovio da to ne može da se poredi.

"Kada igrate u košarci sa Realom i Barselonom, igrate protiv klubova sa dva puta većim budžetom, kad igrate u fudbalu protiv tih klubova, igrate protiv klubova koji imaju 20 puta veći budžet", rekao je Terzić.

On je naveo da će Aleksandar Katai ostati jer trener Barak Bahar dosta ceni tog fudbalera crveno-belih i dodao da se još nije odustalo od fudbalera Atalante Late Lata.

Strahinja Eraković je sredinom meseca napustio redove kluba iz Ljutice Bogdana i pojačao ekipu Zenita.

"Eraković je morao da bude prodat, morao je da bude prodat još prošle godine kada smo imali ponudu od 9,5 miliona evra. Odbili smo tu ponudu jer nam je trebao za kvalifikacije Lige šampiona. Svedoci smo da mu je pala cena. Igrači moraju da odlaze, takav je posao", rekao je Terzić.

Zvezda će sutra u Beogradu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Fjorentine.

"Utakmica protiv Fjorentine je stvarno veliki test. Imali smo jake testove i protiv Zenita i Fenerbahčea, ali je jasno da je Fjorentina za stepenik iznad njih. Mi znamo šta hoćemo, na dobrom smo putu i ja sam stvarno optimista. Rekao sam da će svi naši navijači biti svedoci stvaranja jedne nove Crvene zvezde", rekao je Terzić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Terzić: "Zvezda platila državi porez od 13 miliona evra"
1

Ništa ne duguju

22.03.2023. 14:30

Terzić: "Zvezda platila državi porez od 13 miliona evra"

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je taj fudbalski klub izmirio sve finansijske obaveze prema državi, odnosno da je u ovoj sezoni u budžet Srbije uplatio 13 miliona evra.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve