Sport
03.11.2021. 15:16
R.E.

Mitjiland...

Zvezdina meč lopta za proleće u Evropi (ANKETA)

Crvena Zvezda
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Mitjiland iz Danske u četvrtom kolu grupe F Lige Evrope. Meč se igra u četvrtak od 21 čas, uz direktan
 prenos na Prvom programu RTS-a. Komentator meča biće Nemanja Matić.

Crvena zvezda je prva na tabeli grupe F sa sedam bodova posle tri odigrana meča. Naš tim je bez poraza u grupi sa bodom više od drugoplasirane Brage. Mitjiland je treći sa dva osvojena boda, dok je na začelju grupe F Ludogorec sa samo jednim poenom.

Crvena zvezda je u prva tri kola pobedila Bragu kod kuće sa 2:1, Ludogorec u Bugarskoj sa 1:0 i remizirala u prošlom, trećem kolu sa Mitjilandom u Danskoj 1:1. Strelac gola na tom meču za Crvenu zvezdu bio je Mirko Ivanić, dok je jedini gol za Dance postigao Dir.

Mitjiland je na startu takmičenja u grupi F remizirao kod kuće sa Ludogorecom 1:1, poraženi su u Bragi sa 3:1 i imaju pomenuti remi sa Zvezdom na svom terenu u Herningu. Trenutno su prvi na tabeli u domaćem šampionatu sa šest bodova više od drugoplasiranog Kopenhagena posle 14. kola. 

Sakupili su 34 boda, imaju skor od 11 pobeda, jednog remija i dva poraza u domaćem šampionatu, a na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima Mitjiland ima dva remija i tri vezane pobede.

U poslednjem odigranom kolu slavili su protiv Randersa u gostima sa 3:1.

Sa druge strane, Crvena zvezda je druga na tabeli naše Super lige sa osam bodova manje i utakmicom manje u odnosu na Partizan. 

Na poslednjih pet susreta u svim takmičenjima, Zvezda je tri puta slavila, jednom je odigrala nerešeno upravo sa Mitjiland om i ima jedan poraz u Surtulici, od Radnika u pretprošlom kolu sa 2:1. U poslednjem odigranom meču u domaćem šampionatu, crveno-beli su slavili u Kragujevcu protiv Radničkog sa ubedljivih 3:0.

Mitjiland je uz Kopenhagen najkvalitetnije klub u Danskoj. Klub iz Herninga je osnovan pre samo 22 godine, tačnije 2. februara 1999. godine. Prošle sezone bili su vicešampioni Danske. Do sada su u tri navrata uspevali da se domognu naslova prvaka zemlje, 2014/15, 2017/18. i 2019/20.

Imaju i jedan nacionalni Kup osvojen 2018/19. U Uefinom takmičenjima debitovali su 2001/02 u tadašnjem Kupu Uefa. Od 2015. su tri puta dolazili i do grupne faze evropskih takmičenja. 

U sezoni 2015/16, na derbiju u grupi Lige Evrope, došli su i do šesnaestine finala gde ih je deklasirao Mančester junajted sa ukupnih
6:3 u dvomeču. 

Prošle sezone debitovali su i u Ligi šampiona, ali su zauzeli poslednje, četvrto mesto u grupi sa Liverpulom, Ajaksom i Atalantom. Ipak, sakupili su tri boda - ostvarili su tri remija u elitnom nadmetanju.
  
Ovo im je treća evro sezona, druga za redom u grupnoj fazi. Započeli su je u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali ih je u trećem kolu eliminisao PSV Ajndhoven. 

Mitjiland je trenutno 98. na Uefinoj rang listi - Crvena zvezda je na 39. mestu u Evropi. 

Ekipa Dejana Stankovića ima priliku da pobedom obezbedi plasman u nokaut fazu Lige Evrope, a taj rezultat ostavio bi našem timu realne izglede da na kraju grupne faze ostane prvi na tabeli i tako obezbedi direktan plasman i u osminu finala takmičenja

Utakmica četvrtog kola grupe F Lige Evrope izmedju Crvene zvezde i Mitjilanda igra se u četvrtak od 21 čas na stadionu Rajko Mitić. 

Anketa

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve