Svet
09.12.2021. 11:44
Tanjug

Bajdenov zahtev

Američki Senat protiv obavezne vakcinacije

Vašington, zgrada Kapitola, američka zastava
Izvor: Shutterstock

Američki Senat je tesnom većinom usvojio rezoluciju, kojom se poništava zahtev administracije predsednika Džozefa Bajdena da firme sa 100 i više zaposlenih, moraju da imaju sve radnike vakcinisane protiv korona virusa ili da se nedeljno testiraju na kovid, javlja AP.

Rezolucija je usvojena glasovima 52:48.

Demokratski Predstavnički dom verovatno neće poći koracima Senata, što znači da će obavezna vakcinacija i dalje ostati na snazi, iako su sudovi zasad stavili na čekanje tu odluku, navodi američka novinske agencije.

Ipak, glasanje je dalo senatorima šansu da dignu glas protiv politike za koju kažu da je izazvala strahove u firmama u američkim državama kod nevakcinsanih, koji se brinu da bi mogli da izgube posao ukoliko vakcinacija bude obavezna.

Poslanici mogu da ponište određene savezne regulativne ukoliko zajedničku rezoluciju odobre oba doma Kongresa i potpiše ga predsednik, ili ako Kongres poništi predsednički veto, ali je to malo verovatno da će se desiti u ovom slučaju, navodi se u tekstu AP-a.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Počelo je: Austrija uvela obaveznu vakcinaciju (ANKETA)
Austrija

Ko će sledeći?

19.11.2021. 11:50

Počelo je: Austrija uvela obaveznu vakcinaciju (ANKETA)

Austrijska vlada, u dogovoru sa guvernerima svih devet pokrajina, donela je odluku o uvođenju potpunog lokdauna od ponedeljka, a kao prva članica EU i odluku o uvođenu obavezne vakcinacije za sve građane od 1.februara iduće godine.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve