Svet
30.08.2021. 16:05
Tanjug

Anketa

Amerikanci misle da Bajden loše rešava situaciju u Kabulu

Džo bajden
Izvor: UPI POOL / Ken Cedeno / POOL

Najnovija anketa pokazuje da manje od 38 odsto Amerikanaca podržava postupanje predsednika Džoa Bajdena u Avganistanu, dok se velika većina ne slaže sa planom evakuacije, objavila je kompanija Ipsos.

Iako predsednik tvrdi da sve američke trupe moraju izaći iz Avganistana do kraja isteka zadatog roka u utorak, bez obzira da li je misija evakuacije pri kraju, Amerikanci većinski misle da bi trupe trebale da ostanu sve dok se svi Amerikanci i Avganistanci koji su pomagali SAD ne evakuišu, prenosi ABC Njuz.

Velika većina, 64 odsto, misli da Bajden dobro rukovodi borbom protiv pandemije koronavirusa, što je identičan rezultat kao u anketi sprovedenoj u julu.

Bajden je podržan i u predvođenju obnove američke infrastrukture sa 62 odsto, a 55 odsto podržava njegovo rukovođenje ekonomskim oporavkom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Talibani ismevaju SAD"
Talibani

Piše Njujork post

22.08.2021. 10:01

"Talibani ismevaju SAD"

Nakon brzog osvajanja Kabula i američkih pokušaja da se povuku iz Avganistana, talibanski lideri i borci sada ismevaju SAD tako što poziraju u novim uniformama koje su poklonile avganistanskoj armiji, sa sve američkim naoružanjem, preneo je "Njujork post".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
30.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve