Svet
08.10.2021. 20:25
Tanjug

Prešlo mu u naviku

Bajden nastavio sa gafovima: Pobrkao države, telefon i televiziju, polove

Džo Bajden
Izvor: EPA / MICHAEL REYNOLDS

Govor američkog predsednika Džozefa Bajdena, tokom kojeg je pozvao poslodavce u privatnim firmama da uvedu obavezno vakcinisanje, ponovo je obeležio niz gafova, zbog čega je postao viralan na društvenim mrežama.

Bajden se, tokom televizijskog obraćanja, obratio gradonačelnici Čikaga Lori Lajtfut sa "gospodine", televiziju je pobrkao sa telefonom, a zbunio se i kada je pokušao da spomene predsednika senata Illinoisa Dona Harmona.

"Gospodine gradonačelniče, hvala Vam na pozivu da posetim grad. Kažem Vam, svaki put kada dođem u Čikago, poželim nekoga da ukradem i vratim u Vašington. To sam učinio nekoliko puta", rekao je Bajden (78) obraćajući se gradonačelnici.

A kada je pokušao da izvesti o komunikaciji sa radnikom jedne bolnice, umesto da kaže da je razgovarao telefonom, rekao je da je "bio na televiziji".

"Sinoć sam bio na televiziji, na televiziji", rekao je Bajden potom zažmurio u, kako se čini, pokušaju da se koncentriše, pa rekao da je je razgovarao telefonom.

Džo Bajden
Izvor: EPA / MICHAEL REYNOLDS

Još jednu grešku napravio je kada je pokušao da govori o predsedniku Senata države Ilinois, Donu Harmonu.

"Ohajo Pensilvanija, Ohajo Pensilvanija", rekao je Bajden.

Potom je pokazao na sebe objašnjavajući da je on iz Pensilvanije, a onda konačno rekao "predsednik Ilinoisa Don Harmon".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bajden potpisao zakon, izbegnuta blokada vlade
Džo Bajden

Amerika

01.10.2021. 09:49

Bajden potpisao zakon, izbegnuta blokada vlade

Američki predsednik DŽo Bajden potpisao je zakonski predlog o privremenom finansiranju vlade do 3. decembra koji je Kongres prethodno usvojio, čime je izbegnuto delimično zatvaranje federalnih institucija i nastavljeno finansiranje vlade.
Close
Vremenska prognoza
light rain
4°C
06.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve