Svet
25.01.2022. 15:05
Tanjug

“Nije bilo ništa lično”

Bajden opsovao novinara

Džozef Bajden 20.1.2022.
Izvor: Tanjug / AP / Susan Walsh

Američki predsednik Džo Bajden uhvaćen je u ponedeljak kako na jednom događaju u Beloj kući psuje novinara “Foks njuza” nakon što je izveštač postavio pitanje o uticaju rastuće inflacije na ovogodišnje izbore za Kongres.

Dok su novinari izlazili sa sastanka Bajdenovog saveta za konkurenciju, dopisnik iz Bele kuće Piter Dusi je doviknuo da li može da postavi pitanje o inflaciji i da li je to politička odgovornost, prenosi agencija Rojters.

“To je velika prednost, veća inflacija”, sarkastično je odgovorio Bajden na buku novinara koji su uzvikivali pitanja, očigledno ne shvatajući da mu je mikrofon još uvek uključen.

"Kakav glupi kučkin sin", dodao je Bajden.

Potrošačke cene u SAD su drastično porasle u decembru, što je rezultiralo najvećim godišnjim skokom inflacije u skoro četiri decenije.

Međutim, ni sat vremena od ovog incidenta, Bajden je nazvao Dusija na mobilni telefon i objasnio mu kako ono “nije bilo ništa lično”.

Bajden je preuzeo dužnost predsednika pre godinu dana obećavajcuhi da će zauzeti tvrd stav prema svakom nepoštovanju među članovima njegove administracije, podseća Rojters.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta je Bajden obećao Zelenskom
Džozef Bajden

Telefonski razgovor

03.01.2022. 10:45

Šta je Bajden obećao Zelenskom

Američki predsednik Džozef Bajden obećao je u nedelju u telefonskom razgovoru ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da će SAD i saveznici odlučno odgovoriti u slučaju da Rusija "nastavi invaziju na Ukrajinu", saopšteno je iz Bele kuće.
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve