Svet
31.01.2024. 18:50
R.E.

Pakao na moru

Čak 16.000 životinja se "kuva" nasukano kod Australije

brod okean
Izvor: Shutterstock

Oko 14.000 ovaca i 2.000 goveda ostalo je zarobljeno kod obala Australije na brodu na vrućini od oko 40 stepeni Celzijusa, nakon što je plovilu na kome se nalaze životinje vlada Australije naredila da obustavi plovidbu kroz Crveno more.

Brod sa životinjama "MV Bahije" isplovio je 5. januara iz Australije za Izrael, ali je sredinom ovog meseca, zbog pretnje od napada Huta, skrenuo sa svoje rute, pre nego što mu je australijska vlada naredila da se vrati kući.

Životinje bi sada mogle da budu poslate u Australiju, gde bi prema pravilima o biološkoj bezbednosti zemlje morale da budu u karantinu, ili bi mogle da budu poslate na dalje, jednomesečno putovanje u Izrael oko Afrike, rekli su predstavnici australijske vlade.

"Ono što se razmatra je 60-dnevno putovanje za 14.000 ovaca na vrućoj i bukvalno smrdljivoj metalnoj posudi" rekao je rekao je Džoš Vilson, član parlamenta lučkog australijskog grada Fremantle, gde je brod utovaren, dodajući da je ta zamisao teško uskladiva sa standardima za dobrobit životinja.

Sa druge strane, australijsko Ministarstvo poljoprivrede tvrdi da nema dokaza da je zdravlje stoke ugroženo, dodajući da sarađuju sa izvoznikom i industrijskim organizacijama na tome da obezbedi biobezbednost i poštovanje standarda dobrobiti životinja.

Izvoznik, izraelska kompanija "Basem Dabah Ltd", zatražila je od australijske vlade dozvolu da po povratku broda sa životinjama u Australiju na njega utovari još stočne hrane i drugih zaliha, pre nego što ponovo isplovi ka Izraelu oko Afrike, rekao je Džef Pirson, šef stočarstva u industrijskom telu WA Farmers.

Nasukana globalizacija

Drama u Sueckom kanalu

Brod

Drama u Sueckom kanalu

13.04.2021. 17:03

Nasukana globalizacija

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li će front u Crvenom moru zapaliti širi region
Huti

SAD i Huti

22.01.2024. 18:00

Da li će front u Crvenom moru zapaliti širi region

Američki i britanski ratni brodovi i avioni pokrenuli su 12. januara talase raketnih udara na pobunjenike Huta u Jemenu, koje podržava Iran.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
30°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve