Svet
15.11.2021. 10:28
Tanjug

Kina

Brza reakcija: Zbog korone 1.500 studenata zatvoreno u domove

Kina
Izvor: Shutterstock

Kineske vlasti su zatvorile skoro 1.500 studenata u njihove domove i hotele nakon izbijanja kovida-19 u gradu Daljen na severozapadu zemlje.

Naredba je izdata u nedelju nakon što je nekoliko desetina slučajeva prijavljeno u univerzitetskom gradu Džuange, blizu Daljena, a stotine studenata prebačeno u hotele na posmatranje, prenosi agencija AP.

Učenici sada pohađaju nastavu na daljinu, a obroci im se dostavljaju u sobe.

Peking će od srede zahtevati i da svi ljudi koji putuju iz drugih delova zemlje avionom, vozom, autobusom ili automobilom, prilože negativan test na virus urađen u prethodnih 48 sati.

Uprkos izolovanim slučajevima u različitim delovima zemlje, Kina je uspela da suzbije velike epidemije tokom prošle godine, sa ukupnim brojem prijavljenih slučajeva od početka pandemije od 98.315 i 4.636 smrtnih slučajeva.

Nacionalna zdravstvena komisija prijavila je danas 32 nova slučaja lokalne transmisije u poslednja 24 sata, od čega je 25 registrovano u Daljenu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta smeraju Kinezi? Satelitski snimci otkrili makete američkih brodova
Maketa američkog broda u Kini 8.11.2021.

Tenzija raste

08.11.2021. 11:42

Šta smeraju Kinezi? Satelitski snimci otkrili makete američkih brodova

Kineska vojska napravila je makete u obliku nosača aviona američke mornarice i drugih američkih ratnih brodova u pustinji Sinđang, koje će verovatno poslužiti kao mete za obuku, pokazali su satelitski snimci kompanije “Maxar”.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
07.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve