Svet
14.02.2022. 20:05
Tanjug

Dan zaljubljenih

Đaci dizajnirali srca za Belu kuću

Bela kuća 14.2.2022.
Izvor: Tanjug / AP / Patrick Semansky

Prva dama Amerike Džil Bajden pretvorila je Dan zaljubljenih u svojevrsnu lekciju za učenike drugog razreda, koji su morali da dizajniraju srca koja sada vise u istočnom krilu Bele kuće.

Naime, dvadeset učenika drugog razreda osnovne škole “Aiton” u Vašingtonu i njihov učitelj Alehandro Diasgranados obići će u ponedeljak Belu kuću kako bi videli svoj rad “na srcima” na jednoj izložbi, saopštila je kancelarija Džil Bajden, a prenosi agencija AP.

Prva dama i dugogodišnja učiteljica će takođe odvesti grupu učenika na Severni travnjak da vide njenu instalaciju za Dan zaljubljenih, odnosno ručno oslikana, drvena umetnička dela u obliku Bajdenovog šteneta po imenu “Komandant” i njihove mačke “Vilou”.

Učenici oba Diasgranadosova odeljenja dizajnirali su dva srca za Dan zaljubljenih koristeći šablon i uputstva koje je obezbedila kancelarija prve dame.

Svaki učenik je zamoljen da u svojim dizajnima koristi reči koje odražavaju njene vrednosti: saosećanje, hrabrost, porodica, zahvalnost, lečenje, nada, dobrota, ljubav, mir, snaga i jedinstvo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gospođa Bajden okitila kuću, Belu kuću. Šta bi rekla Melanija? (FOTO)
NG

Kugla ovde, kugla onde...

29.11.2021. 22:05

Gospođa Bajden okitila kuću, Belu kuću. Šta bi rekla Melanija? (FOTO)

Tradicija nalaže da svaka prva dama Amerike, za vreme mandata svog supruga, bude zadužena za novogodišnju dekoraciju. Zato je i Džil Bajden "zasukala rukave“ i pustila mašti na volju…
Foto
Close
Vremenska prognoza
mist
7°C
08.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve