Svet
26.12.2021. 14:35
Tanjug

Vladimir Putin

"Doveli su nas u situaciju da moramo da kažemo - Stanite!"

Vladimir Putinn
Izvor: EPA / YURI KOCHETKOV

Ruski predsednik Vladimir Putin ponovio je, govoreći o pitanjima bezbednosti, da je Rusija doterana do takve linije da nema kuda dalje.

"Već sam govorio o ''crvenim linijama'' koje, smatramo, ne smeju biti pređene. Stvar je u tome da nemamo kuda", rekao je Putin i govoreći o odnosima Rusije i NATO istakao je da je Rusija dovedena u takvu situaciju da mora da kaže: "Stanite"!

Ruski lider je za TV Rusija 1, prenosi RIA Novosti, kazao da Moskva želi da javnost Ruske Federacije, Ukrajine, Evrope i Sjedinjenih Država razume ideju o sistemu bezbednosnih garancija za Rusiju.

Najnovija kriza u odnosima Rusije i Zapada kulminirala je zbog situacije u Ukrajini. Zapad tvrdi da Rusija priprema napad na Ukrajinu, a Moskva to odbacuje i ističe da bi ulazak te zemlje u NATO ugrozio njenu bezbednost.

Rusija je 17. decembra objavila nacrte sporazuma sa SAD i NATO-om, koji uključuju neširenje Alijanse dalje na istok, uključujući i bivše republike S S SR, kao i nerazmeštanje raketa srednjeg i dugog dometa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

O čemu su Lukašenko i Putin razgovarali telefonom
Lukašenko i Vladimir Putin

Hitna pitanja

25.12.2021. 17:41

O čemu su Lukašenko i Putin razgovarali telefonom

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je razgovarao telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o hitnim pitanjima koja se odnose na saradnju dve zemalje, posebno u sferi odbrane, potvrđeno je iz njegovog kabineta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve