Svet
07.08.2023. 18:06
Beta

Crna Gora

Evo kad se završavaju konsultacije za izbor mandatara

Crna Gora
Izvor: Shutterstock

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović završiće u utorak konsultacije sa političkim subjektima zastupljenim u Skupštini oko izbora mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Službe za informisanje crnogorskog predsednika.

U saopštenju se navodi da je Milatović danas razgovarao sa predstavnicima Albanske alijanse predvođenim Gencijem Nimanbeguom, zatim sa predstavnicima Demokratske Unije Albanaca i njihovim čelnikom Mehmedom Zenkom, prenosi portal "Vijesti".  

"U nastavku konsultacija Milatović se sastao i sa predstavnicima CIVIS-a na čelu sa Srđanom Pavićevićem", dodaje se.

U saopštenju se poručuje da će Milatović konsultacije okončati sutra razgovorima sa predstavnicima Albanske alternative i Ujedinjene Crne Gore.

Milatović je prošle sedmice obavio konsultacije s funkcionerima Pokreta Evropa sad (PES), Demokratske partije socijalista (DPS), Nove srpske demokratije (NSD), Demokrata, Bošnjačke stranke (BS), Demokratske narodne partije (DNP), Građanskog pokreta (GP) URA, Socijaldemokrata (SD), Socijalističke narodne partije (SNP) i Hrvatske građanske inicijative (HGI).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dritan Abazović posle konsultacija sa Jakovom Milatovićem...
1

Ko će biti mandatar

02.08.2023. 13:05

Dritan Abazović posle konsultacija sa Jakovom Milatovićem...

Lider Građanskog pokreta (GP) URA, crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je posle konsultacija sa šefom države Jakovom Milatovićem o mandataru za sastav nove vlade da će GP URA, ako ne bude većine za izbor nove vlasti, predložiti neki model za njeno konstituisanje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve