Svet
24.11.2021. 09:27
Tanjug

Korona

Granice Novog Zelanda biće zatvorene još dugo

Aerodrom
Izvor: Shutterstock

Novi Zeland neće otvarati svoje granice za većinu međunarodnih putnika u narednih pet meseci, saopštila je vlada te zemlje.

Uz izolaciju, ova zemlja locirana u južnom Pacifiku je nametnula i neka od najstrožih epidemijskih mera čime je uspešno ograničila širenje koronavirusa i uticala da se nacionalna ekonomija oporavi brže od mnogih drugih u svetu, preneo je Rojters.

Međutim, širenje novog, zaraznijeg delta soja virusa ranije ove godine primoralo je Novi Zeland da promeni strategiju koja omogućava da se glavni grad Oukland postepeno otvara, uporedo sa povećanjem broja vakcinisanih.

Potpuno vakcinisanim inostranim putnicima biće dozvoljeno da uđu u zemlju od 30. aprila 2022. godine, a otvaranje će se odvijati postepeno, najavio je ministar za kovid-19 Kris Hipkins na konferenciji za novinare.

Potpuno vakcinisani Novozelanđani i titulari boravišnih viza u susednoj Australiji mogu da putuju na Novi Zeland od 16. januara, dok će vakcinisanim Novozelanđanima i vlasnicima boravišnih viza iz drugih zemalja biti dozvoljen ulazak od 13. februara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi Zeland zatvara severni deo zemlje zbog korone
Pandemija, korona

Oštre mere

02.11.2021. 11:35

Novi Zeland zatvara severni deo zemlje zbog korone

Vlasti Novog Zelanda planiraju da policijskim kordonima zatvore severni deo zemlje, zbog straha od neokontrolisanog prenošenja kovida-19.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve