Svet
15.05.2021. 22:15
Tanjug

"Šokantno je"

Iranski ministar otkazao posetu Beču zbog izraelske zastave

Ministar spoljnih poslova Irana zarif
Izvor: EPA / ABEDIN TAHERKENAREH

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif otkazao je posetu njegovom austrijskom kolegi kako bi izrazio nezadovoljstvo zato što se na zgradi vlade premijera Sebastijana Kurca u Beču zaviorila izraelska zastava, u znak solidarnosti sa izraelskim narodom, saopštilo je austrijsko ministarstvo.

Zarif je trebalo da se sretne sa Aleksanderom Šalenbergom, ali je otkazao put, rekla je portparolka ministra spoljnih poslova Austrije, potvrdivši tu informaciju za "Prese".

"Žalimo zbog ovoga, ali za nas je jasno kao dan da kad Hamas ispali više od 2.000 raketa na civilne mete u Izraelu, nećemo ostati nemi", rekla je portparolka.

Kurc, koji je čvrsto opredeljen za Izrael, naložio je da na zgradi savezne vlade, pored zastava Austrije i Evropske unije, istakne i zastava Izraela.

U Beču se održavaju i indirektni sporazumi o oživljavanju nuklernog programa iz 2015. godine, zbog cega je šef iranske delegacije Abas Arakči je kritikovao potez premijera Austrije.

"Beč je sedište Međunarodne agencije za atomsku energiju, a Austrija je dosad bila sjajan domaćin pregovora. Međutim, šokantno je i bolno videti zastavu okupatorskog režima, koji je brutalno ubio na desetine nedužnih civila, uključujući i decu, u svega nekoliko dana, i to na zgradi vlade. Mi smo uz Palestinu", poručio ja Arakči.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U izraelskom napadu na Gazu poginulo osmoro dece
Izral i Palestina

Najsmrtonosniji napad

15.05.2021. 15:38

U izraelskom napadu na Gazu poginulo osmoro dece

U izraelskom vazdušnom napadu na trospratnu kuću u izbegličkom kampu u gradu Gazi jutros je život izgubilo 10 Palestinaca, uglavnom dece.
Foto
Close
Vremenska prognoza
mist
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve