Svet
01.04.2022. 13:15
Beta-AP

"Besramni propagandisti"

Kojim Rusima je Velika Britanija uvela sankcije

velika britanija
Izvor: Shutterstock

Velika Britanija je uvela sankcije protiv više od deset ruskih medijskih ličnosti i organizacija, koje optužuje za širenje propagande i dezinformacija o ratu u Ukrajini.

U najnovijoj grupi osoba kojima je zamrznuta imovina i zabranjen ulazak u zemlju nalaze se televizijski voditelj Sergej Brilev, koji je živeo u Velikoj Britaniji, izvršni direktor Gasprom - medije Aleksandar Žarov i direktor televizije RT Aleksej Nikolov.

Sankcije su uvedene i medijskim organizacijama TV - Novosti, u čijem je vlasništvu RT, i Rosija sivodnja, u čijem sastavu je novinska agencija Sputnjik.

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras rekla je da će sankcije pogoditi "besramne propagandiste koji plasiraju lažne vesti i narative" ruskog predsednika Vladimira Putina.

Velika Britanija je uvela sankcije i general - pukovniku Mihailu Mizincevu, načelniku Komandnog i kontrolnog centra nacionalne odbrane Rusije, optuživši ga za organizovanje izvršenja zločina, uključujući opsadu Marijupolja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako je rat u Ukrajini prodrmao briselsku administraciju
Evropska unija

Evropsko otrežnjenje

31.03.2022. 07:10

Kako je rat u Ukrajini prodrmao briselsku administraciju

Nije prošlo ni deset dana od kako je grupa evropskih zastupnika iz liberalne političke grupacije u Evropskom parlamentu pozvala Evropsku uniju da obustavi pregovore o članstvu sa Srbijom ukoliko država ne uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom zvaničnog Brisela prema Moskvi, a iz evropske administracije stigao je nedvosmislen odgovor – vreme je da se krene u dalje integracije Zapadnog Balkana u EU.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve