Svet
11.10.2021. 17:01
Tanjug

Hrvatska

Kolinda Grabar Kitarović ima novu funkciju: "To je uzbudljiva prilika"

Kolinda Grabar Kitarović, 11. 9. 2021.
Izvor: EPA / ANTONIO BAT

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar -Kitarović izabrana je za predsednicu Komisije Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara, saopšteno je iz MOO.

Navodi se da će Grabar-Kitarović odmah preuzeti novu dužnost.

Ona će na toj dužnosti zameniti Norvežanku Kristin Kloster Aasen, koja je podnela ostavku nakon što je izabrana u Izvršni odbor (EB).

"Zahvalna sam na ovoj prilici za saradnju s potencijalnim domaćinima na olimpijskim projektima, što će im pomoći u postizanju njihovih dugoročnih ciljeva za razvoj, javno zdravstvo, učestvovanje u sportu i uključivanje", navela je Kitarović.

Žellja joj je da, kako kaže, nastavi da radi posao koji je započeti pod rukovodstvom Kristin.

"To je uzbudljiva prilika za razvoj inovativnih načina usmeravanja olimpijskih igara u budućnost i istraživanje izazova s kojima se susreću novi domaćini, poput klimatskih promena", kazala je bivša hrvatska predsednica povodom izbora, prenelis u hrvatski mediji.

Grabar-Kitarović je članica Izvršnog odbora MOO-a od prošle godine, a prema postojećim pravilima krovnog Olimpijskog odbora može obavljati samo jednu dužnost.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Užičko kolo igrali u centru Zagreba (VIDEO)
kolo, nošnja, opanci

"Hrabro"

09.07.2021. 14:49

Užičko kolo igrali u centru Zagreba (VIDEO)

Pažnju prolaznika glavnim zagrebačkim trgom koji nosi ime Bana Jelačića, privukla je grupa mladih u srspkim narodnim nošnjama koja je igrala kolo, dok se iza njih vijorila srpska zastava.

Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
4°C
05.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve