Svet
12.05.2021. 15:05
Tanjug

"I dobro uvežbani lažov"

Milanovic: Plenković je manipulator

Zoran Milanović predsednik Hrvatske
Izvor: EPA/ANTONIO BAT

Predsednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković, obnovili su javnu polemiku o izboru predsednika Vrhovnog suda Hrvatske, čiji izbor osporava HDZ.

Nakon što je danas premijer Andrej Plenković ponovo izneo razloge zbog kojih smatra da Zlata Ðurđević ne može biti izabrana na mesto predsednice Vrhovnog suda, oglasio se Milanović koji je premijera nazvao “manipulatorom” i “dobro uvežbanim lažovom”.

"Kad mu nije pošlo za rukom, preko svojih trbuhozboraca, lažima da uveri javnost da Zlata Ðurđević ima veze s ''lex Perković'', jer nema baš nikakve, profesionalni manipulator Plenković sada izmišlja da je Zlata Ðurđević predložila ni manje ni više nego - da politika bira sve sudije", poručio je Milanović.

To se, prema njegovim rečima, usudi samo "dobro uvežban lažov sa sertifikatom osuđene kriminalne organizacije i privatnim časovima spinovanja i manipulisanja".

Milanović ističe da je upravo suprotno i da "vrsni pravni stručnjak", kako ju je ranije okarakterisirao i sam Plenković - jasno upozorava koliko je 90-ih politika bila dugoročno razarajuća za pravosuđe i njegovu nezavisnost.

Zoran Milanović predsednik Hrvatske
Izvor: EPA/ANTONIO BAT

"U tome je problem, Plenković ne može da oprosti Zlati Ðurđević što je u svom programu stručno, hladno i beskompromisno - a bez da ih i spomene - prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa", napisao je Milanović na svom fejsbuk profilu.

I tu, ističe, nije kraj Plenkovićevim problemima.

"Bude li izabrana za predsednicu Vrhovnog suda, Zlata Ðurđević će odlučivati o presudi HDZ-u. Vrsni pravnik Plenković, opet lažno, edukuje danas javnost da predsednica Vrhovnog suda ''ne sudi''. Ne sudi ako ne želi, ali itekako može da sudi i verujem da bi se Zlata Ðurđević uključila u suđenje jer joj to zakon omogućava", naveo je Milalnović.

On kaže da bi Plenkoviću odgovarao beskrvni predsednik Vrhovnog suda koji ''ne sudi'' HDZ-u, ali ispod stola utiče na presudu, za HDZ - jasno oslobađajuću.

"Zato je HDZ u sukobu interesa. Zato Zlata Ðurđević smeta Plenkoviću. I baš zato treba biti izabrana za predsednicu Vrhovnog suda”, napisao je Milanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milanović i Plenković u "klinču"
Hrvatski premijer i hrvatski predsednik

Ništa novo

04.05.2021. 11:33

Milanović i Plenković u "klinču"

Hrvatski premijer i predsednik Andrej Plenković i Zoran Milanović ponovo su ušli u raspravu putem medija, a povod je bio antisrpski incident u Borovom selu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve